Poate fi un aperitiv foarte dragut daca aveti musafiri sau daca vreti sa va rasfatati in orice sezon. E perfect de servit atat in fata semineului cat si pe malul marii 🙂 Nu va mai spun cat de bine se potriveste pe o masa festiva, pentru ca e evident. Si in plus, ca orice mancare extrem de simpla, este atat gustoasa cat si aspectuoasa.
♔ Neptunus Shiraz Murfatlar este unul din vinurile rosii excelente care imi plac foarte mult. Este un vin obtinut din recolta anului 2012, din strugurii culesi de pe plantatia de vita de vie ale Domeniilor Halewood din Murfatlar. De culoare rubiniu inchis, vinul se remarca printr-un buchet intens de condimente (piper negru, piper rosu) si fructe negre de padure, in care se simt note fine de eucalipt si vanilie. Gust matasos, arome de coacaze negre, mure si afine bine coapte. Notele discrete de condimente si vanilie impreuna cu taninurile fine ii dau complexitate.
Ingrediente (pentru 2 portii):
1 rulou de branza de capra maturata 200g
o cana de visine congelate (sau proaspete fara samburi)
2 linguri de zahar
50 ml vin Neptunus Shiraz Murfatlar
1 lingura gem de prune
1 frunza de menta si una de salvie
biscuiti sarati tip crackers
Toate ingredientele in afara de branza se amesteca si se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand pana se reduce si se ingroasa. Ruloul de branza de capra se taie pe lung. Branza se serveste cu sos si bicuiti sarati alaturi de un pahar din acelasi vin.
Pofta buna!