Aripioare la cuptor cu chutney de mere #gatescpentruocarte

Asa cum v-am promis acum cateva zile, am revenit cu o reteta  cu pui pentru ca #gatescpentruocarte. Am raspuns astfel apelului prietenilor nostri de la Transavia de a-i ajuta pe copiii din Ponorel sa aiba si ei propria lor biblioteca.  Nu imi pot imagina o viata fara carti, si imi pot da seama cat sunt ele de pretioase pentru niste copiii ca cei din Ponorel- v-am povestit totul despre ei aici.
Pentru ei cartile sunt o sansa la educatie, un drum spre o viata mai buna, o deschidere catre viitor. Haideti sa-i ajutam sa-si implineasca visele.  Pentru asta este nevoie doar de cateva minute din timpul vostru.
Tot ce trebuie sa faceti este sa  fotografiati o reteta cu pui si postati intr-un comentariu pe pagina mea de facebook, pe pagina de facebook Transavia, sau chiar si pe Instagram cu hashtag-ul #gatescpentruocarte. Pentru fiecare poza, copiii vor primi cate o carte de la Transavia. Cu cat ,mai multe poze, cu atat mai bine! Iata reteta mea:

Ingrediente:
un pachet de aripioare de pui Fragedo
jumatate de lamaie
sare si piper dupa gust
2 linguri de ulei de masline
1 lingurita de seminte de susan
seminte de mustar
seminte de cumin
o lingura de paste de ardei
praf de usturoi

pentru chutney:
2 mere
1 ceapa verde
o lingura de sminte de floarea soarelui
o lingura de ulei
o lingura de zahar
2 linguri de otet de mere
o lingura e gem de prune
un ardei iute (optional)

Aripioarele de pui de la Fragedo sunt gata pregatite de pus in tava. Nu prea ai ce sa le mai faci, pentru ca sunt atent selectionate si nu trebuie decat sa le condimentezi si sa le pui in cuptor. Si exact asta am si facut. Le-am stropit cu ulei de masline si le-am condimentat cu toata lista de mai sus. Deasupra am presarat seminte de susan, iar  printre ele am pus o jumatate de lamaie taiata cubulete. Le-am dat la cuptor la 160 de grade celsius timp de 45 de minute pana s-au rumenit frumos.

Intre timp, am profitat de sezon si am progatit un delicios si aromat chutney de mere. Am calit putin ceapa verde taiata marunt intr-o lingura de ulei de masline. Am adaugat si merele, le-am lasat un minut si am adaugat otetul si zaharul. Am lasat chutney-ul sa fiarba 4-6 minute, iar apoi am adaugat dulceata de prune si semintele de floarea soarelui. Am servit aripioarele alaturi de acest sos parfumat.

Abia astept sa vad si pozele voastre cu retete cu pui si sper sa fie cat mai multe! Si nu uitati de hastagul #gatescpentruocarte . Transavia va va rasplati si pe voi, prin tragere la sorti cu 5 exemplare din cartea de bucate semnata de  Radu Anton Roman!

Pofta buna si va astept cu cat mai multe poze! Multumesc celor care ni s-au alaturat deja in acest mic efort de a face niste copii fericiti de Sfintele Sarbatori!

UPDATE!

Multumim tuturor pentru retetele delicioase postate, pe care Transavia le-a transformat in carti pentru copiii din Ponorel! Asa cum am promis, iata si cei cinci castigatori ai catilor de bucate semnate de Radu Anton Roman, pe care Transavia le-a pregatit pentru voi:  Mihaela Astancai, Bizadea Camelia, Margareta Cismasiu, Paula Mihaela Cristea si Camelia Adriana Ispas! Felicitari! va voi contacta prin mesaj privat, pe facebook, pentru a stabili datele de contact.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*