Legume cu piept de porc in stil chinezesc

Daca vreti un fel de mancare rapid si delicios va recomand sa incercati sa gatiti in stil chinezesc. Nu foarte complicat si nici cu mai stiu eu ce ingrediente pe care nu le aveti, ci simplu, la wok.  Legumele vor ramane usor crocante, dar totodata suficient de gatite incat sa va placa, iar carnea se va carameliza placut si foarte gustos.

Ingrediente:

200 de grame de piept de porc
un ardei  rosu sau gogosar
2 morcovi
200 grame varza de bruxelles
1/2 ceapa rosie
ardei iute optional
o lingura de ulei
sare, piper dupa gust
1 lingurita de otet de mere (preferabil de cirese, daca aveti)
1 lingura sos de soia
1 lingura sos de stridii (optional)
1 lingurita de zahar (sau  doua de miere)
un varf de lingurita de ghiumbir praf
un varf de lingurita de lemongrass praf
 Voi puteti folosi si alte legume in loc de acestea. de exemplu, in loc de varza de bruxelles puteti sa puneti varza obisnuita taiata fasii. Ardeiul poate fi si galben sau verde, iar ceapa poate fi alba. Puteti sa nu folositi chiar toate condimentele si sosurile daca nu va plac sau  nu le aveti chiar in momentul ala. Cel mai bine e sa gustati.
  Pentru ca toate legumele sa iasa cum trebuie, va rog doar sa respectati ordinea gatirii lor. Altfel va veti trezi cu unele gatite prea tare si cu altele gatite prea putin.
 Intr-un wok am pus putin ulei la foc mare. Am pus carnea taiata bucatele mici si subtiri la prajit, jumatate de minut. Intre timp am taiat morcovul fasii si l-am adaugat in wok.  Am amestecat jumatate de minut.
 Pentru ca gatim la foc intens trebuie sa amestecam tot timpul, ca mancarea sa nu se arda, dar cu grija.  Apoi am adaugat restul legumelor, taiate fasii: ardeiul, varza si ceapa (taiata julien). Am continuat sa amestec 3-4 minute.
 Am adaugat zaharul, otetul, sosurile si restul condimentelor. Am mai lasat un minut, amestecand. Am servit imediat.

♔ Si nu uitati, neaparat sa serviti alaturi de un pahar de Rose Floarea Soarelui . Un vin de culoare rose-deschis cu reflexe violete. Aromele expresive de fructe rosii, zmeura, cirese si coacaze sunt frumos conturate de aciditatea echilibrata si structura fina.

Pofta buna!

 

3 Comments

  1. irina popescu

    waw!! ce bine arata reteta in pozele tale, mi-ai facut o pofta de mor!!…., miine imi cumpar o tigaie wok mai mare, ca vreau neaparat sa pregatesc dupa reteta ta! felicitari pt ceea ce faci si ne spui si noua…te voi urmari in continuare…seara placuta! irina

  2. no,asta-i dementiala si poza si reteta …..super,e simplu si bun,neaparat o fac reteta asta ,felicitari !!!!!!!!!!!!

  3. am facut si eu asta, dar cu pui, si fara atatea sosuri, ca nu le-am avut, si mi-a iesit un gust bestial, nici nu mai gatesc altfel legumele ! chinezii astia sunt geniali cu stilul lor de gatit !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*