Sa nu intelegeti cumva ca vreau sa scapam de mirosul de usturoi din mancare. El este ingredientul cheie in multe mancaruri si fara el viata ar fi “pustiu” :P.
Dar ce facem atunci cand mancam ceva cu mult usturoi si mirosul respiratiei devine neplacut, iar pasta de dinti nu mai este o solutie eficienta?? Pentru ca multi dintre voi se plang de asta atunci cand postez retete cu usturoi, m-am gandit sa incercam sa-i dam de capat. Si este foarte simplu! Ne vin in ajutor alte alimente!
Tot ce trebuie sa faceti este sa mancati un mar sau sa mestecati 2-3 boabe de cafea. Am testat, functioneaza. Se pare ca si laptele e la fel de bun, sau frunzele de patrujel sau menta pe care le puteti mesteca.
In caz de avarie, nu sunt totusi de neglijat guma de mestecat si bomboanele, dar sa alegeti din acelea puternic mentolate.
Si ceaiul de
ghimbir poate inlatura foarte bine mirosul de usturoi.