Aceasta este o reteta foarte rapida si foarte simpla de ardei conservati in otet, fara fierbere. Daca nu ati pus pana cum muraturi, si sunteti fani ardei iuti, aceasta e reteta ideala cu care puteti incepe. Va fi o reusita sigura.
Ingrediente pentru un borcan de 200 ml
ardei iuti cati incap
1 lingurita boabe de mustar
jumatate de lingurita boabe de piper
cateva crengute cimbrisor (optional)
1-2 catei de usturoi necuratati
otet de buna calitate cat incape
► Se pot folosi orice fel de ardei iuti. Se pot mura intregi, sau se pot taia rondele. este insa foarte important sa ii spalati foarte bine, cu apa rece si sa ii scurgeti bine de apa. De asemenea este foarte important sa folositi un borcan foarte curat cu un capac care se inchide etans.
► Puneti in borcan cati ardei incap. printre ei daca doriti strecurati niste crengute de cimbru sau cimbrisor, si 1-2 catei de usturoi cu tot cu coaja. Adaugati boabele de mustar si cele de piper, apoi umpleti borcanul cu otet.
► Inchideti borcanul etans. Pastrati in camara sau dulap la loc racoros, ferit de lumina. Se pot consuma dupa o saptamana si se pot pastra in camara cativa ani. In cazul in care deschideti borcanul, va trebui sa il pastrati, apoi, in frigider. De aceea, recomand borcane mici.
Pofta buna!
Mie imi plac foarte mult ardei iuti dar nu imi plac cei in otet. Defapt nu imi plac pentru ca sunt moi.
mi se pare prea mult oțet, eu de ani de zile pun ardeii iuți rețetă clasica, o parte oțet, două părți apa, sare, zahar , piper, foi dafin ….ies foarte vin, ardeii sunt ok, nu se înmoaie 🙂
Si eu ii pun tot in otet, stau foarte bine, nu se inmoaie … pun si sare in otet si cateva fire subtiri (2-3)de hrean in borcan…..