Prajitura pufoasa cu visine

De fapt, reteta nu a fost facuta pentru fructe, dar am adaptat-o eu pentru ca imi doream ceva dulce, extra-pufos cu visine. Se poate face si cu  ciocolata, nuci, migdale, fructe uscate, rahat sau chiar simpla pentru ca este foarte buna oricum.

Ingrediente
 
4 oua mari
250 g zahar
250 g faina
100 ml apa
100 ml ulei
o lingurita rasa praf de copt
2 linguri cacao
visine
un varf de cutit de sare
1 zahar vanilat
1 lingura de faina pentru visine
Marimea tavii a fost de  20×30 cm. Daca faceti intr-o tava mai mare, prajitura nu va iesi atat de inalta. dar, puteti oricand sa dublati cantitatile.
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu varful de cutit de sare si adaugam treptat in spuma, jumatate din cantitatea de zahar pana cand o incorporam pe toata.
Separat, batem galbenusurile cu restul de zahar, zaharul vanilat, apa si ulei. Adaugam si o parte din faina (2-3 linguri). Mixam bine. Putem adauga aici si praful de copt.
Turnam compozitia cu galbenusuri peste spuma si amestecam incet, cu atentie, de jos in sus, pana cand obtinem o crema galben-deschisa foarte pufoasa. Secretul sa o pastrati asa e sa amestecati foarte usor.
Adaugati treptat restul de faina, cate putin, amestecand la fel de incet, de jos in sus.
Turnati jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).
In cealalta jumatate, adaugati 2 linguri de cacao si amestecat incet ca si mai inainte pana cand o incorporati.
Turnati peste compozitia fara cacao.
Scoateti samburii visinelor si stoarceti-le putin. Daca folositi un aparat de scos samburi nu va fi nevoie sa le stoarceti pentru ca nu vor fi zdrobite.
Pudrati visinele bine cu faina, apoi presarati-le peste prajitura.
Pentru ca aluatul nu este special facut pentru fructe si este foarte usor, visinele se vor scufunda, dar rezultatul va fi la fel de delicios.
Dati prajitura la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute. este gata cand trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar praf.
Pofta buna!

3 Comments

  1. Raluca Balogh

    E rupere prajitura asta!!!

  2. e nenoricire e ca un autoturism nou simti totul pentru prima oara.=)))

  3. Iubesc reteta asta! E atat de usoara si de versatila, am facut-o cu tot felul de fructe, chiar si cu prune si de fiecare data a iesit la fel de delicioasa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*