Dulceata de visine cu vin Byzantium Rosso di Valachia

Am pregatit aceasta dulceata aromata de visine cu vin Byzantium Rosso di Valachia  pentru a o folosi la marinarea si glazurarea fripturilor  si gratarelor sau pentru sosuri. Vinul ii da o savoare aparte, plina si catifelata. Aceasta dulceata va fi perfecta pentru preparatele cu carne de rata, vita, porc sau vanat.

Vinul insusi, te încantă cu aromele sale intense de fructe negre de pădure și prune coapte, în care se strecoară note fine de ardei iute și piper verde.  Generos, concentrat, complex, bine structurat și echilibrat, vinul aduce arome de cireșe negre, prune și fructe negre de pădure frumos armonizate cu notele de vanilie, cafea și eucalipt în gust. Finalul aduce taninuri blande, piper negru și ardei roșu, ceea ce dă lungime și eleganța în post-gust.Rosso di Valachia  din gama Byzantium este un cupaj al soiurilor Fetească Neagră, Shiraz și Cabernet Franc. Strugurii au fost culeși de pe plantațiile de viță de vie a Domeniilor Halewood din Dealu Mare

Ingredinte:

1 kg visine fara samburi
1 pahar de vin rosu Rosso di Valachia
3 ardei iuti (optional)

500 g zahar (sau dupa gust)
2-3 cuisoare
un varf de cutit de scortisoara praf
Vom prepara dulceata ca pe una obisnuita, singura diferenta fiind ca vom adauga vinul, ardeii iuti si condimemntele. Zaharul, ca de obicei il vom adauga la sfarsit.
Vom curata visinele de samburi si codite si le vom pune la fiert impreuan cu vinul, ardeii iuti  si condimentele, amestacand din cand.  Le fierbem la foc mic, pentru aproximativ 1 ora sau pana cand zeama lasata va scadea la jumatate. Adaugam zaharul si fierbem, amestecand mai des pentru inca aproximativ 40 de minute, sau pana cand obtinem consistenta dorita.
Nu este nevoie de conservanti. Turnam dulceata fierbinte in borcane curate si le inchidem ermetic. Dupa ce se deschide, dulceata se patreaza in frigider.
Sfat: pentru rezultatele cele mai bune si putin efort la curatat dupa aceea,  va recomand sa folositi o oala ceramica sau de teflon  de buna calitate.
Pofta buna!
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*