Acesti carnati pe frigaruie au fost rumeniti incet la gratar si afumati cu lemn de afumare de la butoaie de wiskey. Pana nu incercati sa faceti si voi, puteti doar sa va imaginati cat de gustosi au fost. Sunt extrem de usor de preparat.
Ingrediente:
carnati subtiri din comert
frigarui
*optional- lemne pentru afumare (ale mele sunt de aici)
Este simplu sa cumparati din comert orice sortiment de carnati subtiri va place. Pentru a va bucura de un gust perfect va recomand sa nu faceti rabat la calitate. Inmuiati in prealabil frigaruile in apa cu jumatate de ora inainte. Facem asta ca sa nu ia foc pe gratar. Intepati carnatii dupa cum vedeti in imaginile alaturate.
Presupunem ca aveti deja jarul perfect. Adica carbuni incandescenti acoperiti cu un strat subtire de cenusa gri. Puneti carnatii pe gratar intr-o parte in care nu aveti jar dedesubt. Adica jarul va fi intr-o parte a gratarului, iar carnatii in cealalta. Acest fel de a gati pe gratar se numeste „indirect”. Daca aveti acum este momentul sa puneti si -2-3 lemne de afumare. Eu am folosit de la butoaiele de wiskey. Inchideti capacul garatarului (daca aveti- daca nu, va dura mai mult, iar gustul de fum nu va fi acelasi).
Lasam carnatii pe gratar aproximativ 20 de minute, sau pana cand devin rumeni si usor crocanti la exterior. In acest timp trebuie sa-i si intoarceti de pe o parte pe alta.
Atentie! Carnatii nu trebuie sa se innegreasca, pentru ca atunci inseaman ca s-au ars.
Serviti cu mustar sau orice va place!
Pofta buna!