Piata Campo de’ Fiori din Roma

Piata Campo de’ Fiori din Roma, sau in traducere “Campul de Flori”se numeste asa, pentru ca in realitate, in evul mediu  era o pajiste cu flori. Acum este una din cele mai vechi, daca nu cea mai veche piata de legume din Roma, primindu-si aceasta destinatie in anul 1869.  Unii vanzatori de astazi pretind ca sunt inruditi direct cu primii comercianti de legume de aici.

Daca in timpul zilei aici gasim o pitoreasca piata de legume, odata cu lasarea serii, se deschid localuri iar turistii vin aici din toate partile Romei.

 

 

 

One Comment

  1. Piata Campo de' Fiori din Roma este un obiectiv turistic in toata regula, apare in majoritatea ghidurilor turistice. Putini stiu ca aceasta piata a fost locul unde se tineau executiile publice. In mijlocul pietei troneaza statuia lui Giordano Bruno care a fost ars pe rug in acest loc.
    Dincolo de istorie, piata este si un loc foarte rustic unde ai ocazia sa vezi o bucatica de Italie "vera".
    Am mancar o pizza ca la mama ei de la un cuptor cu lemne, am baut un espreso minuscul dar tare de statea lingurita drepti in cescuta, am cumparat fructe, cateva capatani de usturoi imense cu care m-am intors in Romania in speranta ca voi putea cultiva si eu in curte "minunatia" (n-a mers). Nu puteam sa ratez spaghetele si mixul de condimente pentru spaghete si……….ei, da, aici am aflat secretul spaghetelor carbonara "ca la mama lor". Mi-a fost impartasit de o vanzatoare tare vorbareata si amabila. Condimentele cumparate atunci s-au terminat dar spaghetele mele carbonara sunt in continuare extrem de apreciate. Pastrez amintiri frumoase din acel concediu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*