Orez cu piept de pui si sparanghel

V-am pregatit o mancare usoara, gustoasa si sanatoasa, cu sparanghel ca tot e sezonul lui si se gaseste din abundenta (cel putin in Arad) la preturi decente zilele acestea (12 -16 lei/kg)

Ingrediente:
250 g sparanghel
250 g orez cu bob lung
1 ceapa mica
200 g piept de pui
putin cimbru proaspat
putin oregano uscat
2-3 linguri ulei de masline
sare, piper dupa gust

Fierbem orezul in apa cu sare, apoi il strecuram si il trecem prin jet de apa rece (in sita).  Il scurgem bine.

Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt, in putin ulei de masline, la foc mic. Cand ceapa este moale, adaugam pieptul de pui taiat cubulete. Mai gatim inca 5 minute sau pana cand se pastrunde pieptul de pui. Condimentam cu sare piper, cimbru si oregano si adaugam orezul. Mai gatim cateva minute, apoi luam de pe foc.

Curatam sparanghelul, adica indepartam cu o mandolina pentru legume, coaja subtire din partea inferioara, fara muguri. Daca este nevoie, taiem partea lemnoasa. Daca e proaspat nu ar trebui sa aiba parte lemnoasa.  Il ungem cu putin ulei de masline. Intre timp incalzim bine tigaia-grill. Punem sparnghelul pe grill-ul incins si il lasam 1minut si jumatate, maxim coua, in functie de grosime, timp in care intoarcem pe toate partile. Nu trebuie sa se inmoaie complet ci trebuie sa raman crocant in interior.

Sparanghelul fierbinte, il taiam in bucati , il amestecam cu orezul pregatit anterior si il servim imediat.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*