Ingrasamant natural pentru plante din bucataria ta

V-am mai povestit ca am o mica gradina in care incercam sa cultivam cate ceva, in limita timpului pe care il avem.  Si pana acum munca noastra a dat ceva roade: legume, fructe si plante aromatice, toate crescute fara chimicale. Trebuie sa va spun ca este destul de greu sa cultivi ceva fara tratamente chimice si ierbicide, dar natura s-a gandit la toate, iar unele tratamente pentru plante le gasim chiar in bucataria noastra.

Este vorba despre zatul de cafea si cojile de oua. Ele se pot folosi si separat, dar s-a constatat ca cel mai bine functioneaza impreuna. Asadar, nu mai aruncati zatul de cafea si cojile de oua.
Cum procedam? daca nu il puneti imediat la radacina plantelor, lasati zatul de cafea sa se usuce, ca sa il puteti colecta. Cojile de ou, trebuie la fel sa fie uscate ca sa le puteti macina intr-un blender, sau robot de bucatarie. Puteti sa folositi si un mojar pentru asta. Apoi amestecati-le si puneti-le direct la radacina plantelor. Eu am folosit atat la flori cat si la legume. In gadina puteti folosi cat doriti si cat de des doriti, dar daca cultivati plantele in ghivece, odata la doua luni este suficient.
Zatul de cafea contine azot, fosfor, potasiu, minerale si vitamine, iar cojile de oua contin in proportie de peste 90 la suta carbonat de calciu, contin azot si fosfor, dar si alte elemenete perfecte pentru plante.
Recolta minunata va doresc!

 

 

One Comment

  1. Inchirieri auto Otopeni

    Este un produs care ajuta foarte mult plantele in dezvoltare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*