Dovlcei marinati si prajiti

Intotdeauna cand facem carne la gratar ne place sa avem si ceva legume drept garnitura. Cateodata le facem gratinate, altadata prajite sau coapte pe gratar. De data asta am avut niste cartofi noi pe care i-am copt si prajit in putin ulei , intr-o tigaie sub capacul de la gratar si niste dovlecei pe care i-am taiat cubulete si i-am marinat foarte simplu cu vreo 2-3 ore inainte, apoi i-am tras putin la tigaie.

Ingrediente:
2 dovlecei mici
putin ulei de masline extravirgin
putina zeama de lamaie
sare si piper proaspat macinat
Dovleceii fiind foarte mici si tineri, i-am spalat bine, le-am taiat coditele, apoi i-am taiat cubulete. Intr-un vas i-am stropit cu lei de masline, putina zeama de lamaie si i-am asezonat cu sare si piper proaspat macinat. I-am lasat acoperiti, la rece aproximativ 3 ore, pana cand am facut gratarul. I-am pus in tigaie fara nicmic altceva, deaspura flacarilor pana cand s-au rumenit frumos. I-am servit alaturi de cartofii noi si carne.
Simplu, delicios si rapid!
Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*