Cum pastram capsunile intregi in dulceata? Trei reguli importante!

O dulceata perfecta de capsuni are fructe intregi, cu consistenta perfecta si un sirop decios. Cum facem asta? Foarte simplu si cu multa rabdare.

 Eu nu folosesc niciodata conservanti si gelifianti sau prafuri instant in dulceturi. Zaharul este suficient.

 

Tot ce trebuie sa faceti pentru a pastra capsunile intregi in dulceata este sa le fiebeti fara zahar la foc foarte mic , eventual cu o plita de tabla peste flacara de aragaz, fara sa amestecati in ele prea mult. Amestecati usor, cu o lingura de lemn, doar la nceput pana cand lasa suficienta zeama,
Zaharul se adauga doar la sfarsit, in ultima jumatate de ora si atunci amestecatul se face cu multa grija. Deci, doar trei lucruri trebuie sa faceti pentru a obtine dulceata perfecta:
1. Foc foarte mic.
2. Zaharul se adauga doar la final
3. Amestacam putin si cu multa grija.

2 Comments

  1. Eu aş vrea să ştiu cum se poate păstra zmeura întreagă în dulceaţă.

    • bucatarmaniac

      Zmeura e mult mai fragila si daca o faci fara chimicale, nu se prea poate pastra intreaga. Dar poti sa incerci. Principiul e acelasi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*