Trucuri pentru mici perfecti

 Cateva mici detalii fac diferenta dintre niste mici gustosi , suculenti de care ai putea manca pana nu te mai poti misca sau niste mici uscati, arsi si fara savoare. Sunt convins ca ati mancat cu totii mici nereusiti si nu sunteti nerabdatori sa repetati experienta

Ce trebuie sa faceti pentru a gati mici perfecti? Iata cateva trucuri:

1. Folositi intotdeauna carne de mici dintr-o sursa verificata. Adica de acolo de unde stiti sigur ca sunt buni. Sau, cel mai bine pregatiti chiar voi carnea de mici.
2. Aveti grija ca mititeii sa nu fie congelat. Daca sunt inghetati in interior nu se vor gati bine.
3. Incingeti gratarul si pregatiti jarul. Jarul este perfect atunci cand carbunii sunt acoperiti de un strat fin de cenusa iar in sectiune sunt incandescenti.
4. Prajiti mici pe gratar, deasupra jarului, nu deasupra flacarilor. Ei trebuie sa se gateasca incet si trebuie intorsi pe toate partile. Sunt gata cand devin rumeni, crocanti la suprafata, dar elastici in interior. Inainte de a-i lua de pe foc, verificati unul, sa fie gatit in interior. Daca culuoarea lor devine foarte inchisa, este deja prea tarziu. Veti avea niste mici arsi sau cum imi place mie sa spun, carbonizati.
5. Daca cumva grasimea scursa din mici ia foc, inchideti capacul gratarului. In lipsa oxigenului focul se va stinge. Daca nu aveti capac la gratar, stropiti jarul cu putina apa si/sau mutati micii de deasupra flacarilor. Ideal ar fi , daca nu aveti capac la gratar, sa puneti jarul intr-o parte a gratarului, iar micii sa ii gatiti indirect, in partea fara jar. Va dura mai mult, dar vor fi deliciosi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*