Frigarui de miel marinate cu Feteasca Neagra Floare de Luna

Aromele placute si proaspete ale vinului Feteasca Neagra Floare de Luna  m-a inspirat astazi, in timp ce degustam un pahar. Si cum tocmai am cumparat si niste carne de miel pentru masa de Paste, m-am gandit sa fac o gustare proaspata si gustoasa.  Tocane, ciorbe si fripturi de miel o sa tot mancam, dar m-am gandit sa fac  ceva usor, proaspat si destul de rapid, ceva ce poate fi pregatit si la gratar, daca va hotarati sa petreceti sarbatorile in aer liber.

Ingredinte
300 g carne de miel
50 ml Feteasca Neagra Floare de Luna
2 linguri
1/2 lingurita maghiran uscat
2 lingurite sos de soia
1 catel de usturoi tocat foarte marunt
sare, piper dupa gust
Dupa ce ne turnam un pahar de Feteasca Neagra, pregatim o marinada din ingredientele de mai sus, in care punem carnea de miel taiata cubulete. Amestecam bine totul si o punem intr-un vas acoperit la frigider, unde o lasam cel putin 3 ore, dar cel mai bine, peste noapte.
 Nu uitati, intotdeauna sa gatiti cu vinul pe care il beti, iar acesta sa fie unul bun.
▲ In marinade, vinul are rolul unui acid, actionand asupra fibrei carnii, astfel incat aceasta se va gati mai repede, va fi mai frageda si va avea o aroma deosebita.
Dupa ce bucatelele de carne de miel au fost marinate, le asezam pe bete de frigarui inmuiate in prealabil in apa (ca sa nu ia foc). Incingem o tigaie antiaderenta, o tigaie-grill sau chiar gratarul cu carbuni. Prajim frigaruile pe toate partile, timp de 5 minute.
Aceste frigarui marinate de miel sunt perfecte pentru sa fi servite alaturi de prieteni, langa un pahar de feteasca Neagra Floare de Luna. Iar cei care nu agreeaza gustul sau mirosul carnii de oaie/miel, vor fi incantati daca ii convingeti sa guste.
Floare de Luna Feteasca Neagra este un vin elegant, de culoare rosu granat, cu un caracter de soi bine exprimat, corpolent, echilibrat. Vinul este dominat de note fine de fructe de padure proaspete, rosii si negre, arome bine conturate de prune dulci uscate completate de un fin amestec de vanilie si condimente.
Pofta buna!

 

 

 

Spune-ne parerea ta