Pizza la gratar

Da, ati citit bine! Pizza se face foarte usor pe gratar si iese foarte bine mai ales daca aveti un grill cu capac. Daca aveti si o piatra speciala pentru gratar, deja aveti un veritabil cuptor de pizza.

Dar daca nu aveti nimic din toate astea, puteti sa folositi metoda “la tigaie”. Eu nu am incercat-o dar altii mi-au spus ca e eficienta si rapida.  Ca veti pune tigaia  deasupra gratarului,  sau deasupra aragazului, asta e deja alegerea voastra. Reteta aceasta merge in ambele cazuri.

Ingrediente pentru blat:

500 g faina 00
330 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline
2 lingurite de zahar
2 lingurite de sare
7 g drojdie uscata
(inca o mana de faina pentru blatul de lucru)

Drojdia am inmuiat-o cu putina apa calduta si am adaugat si zaharul. Faina, am cernut-o impreuna cu sarea. Am adaugat drojdia si apa in mijloc si am amestecat cu mana, din interior spre margini (intr-un vas) pana ce aluatul a incepurt sa se lege. L-am turnat pe blatul de lucru pudrat cu faina si l-am framantat sanatospana cand am obtinut un aluat elastic care nu se lipeste de maini.
Am lasat aluatul sa dospeasca vreo ora, intr-un loc caldut, intr-un vas, acoperit cu un prosop.
Dupa timpul de dospit, aluatul aproape ca si-a triplat volumul. L-am rasturnat din nou pe blatul de lucru si l-am mai framantat putin pentru a elimina aerul. L-am impartit in bucati pe care le-am intins cu sucitoarea, in forma rotunda, la grosimea dorita. Mie imi place ca blatul de pizza sa fie ca mai subtire, dar voi puteti sa il faceti cat de gros doriti.

Ingrediente pentru umplutura (topping):

Puteti sa punetic e doriti pe blatul de pizza, si in ce cantitati va place, Iata cateva sugestii

sos de rosii pentru pizza 
mozzarella, cascaval sau alte branzeturi
salam, sunca, carnati
ardei, ardei iute, felii de rosii, delii de ananas
ciuperci (de preferat proaspete)
porumb fiert
etc

Coaceti pizza aproximativ 10-15 minute (in functie de cat de gros e blatul), la fel ca si in cuptor, la 180-200 de grade Celsius.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*