Vafe crocante

De ceva timp tot caut o reteta de vafe care sa fie asa cum imi imginez eu ca trebuie sa fie. Dupa gustul meu, vafele trebuie sa fie usoare si pufoase, dar totusi usor crocante. Ele nu trebuie sa fie moi, umede sau elastice, pentru ca nu mai au niciun farmec. Cred ca  nu au nicio legatura cu clatitele si nu ar trebui sa aiba gust de clatite. Asa cum spuneam, am incercat cateva retete si intr-un final am gasit una care pot spune ca se apropie de ce imi doresc eu.

Ingrediente:
3 oua
150 g unt
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
250 ml lapte
putina sare
13 linguri de faina

Lasati untul sa se inmoaie, la temperatura camerei. Mixati ouale cu laptele, untul, praful de copt, zaharul si putina sare pana cand se omogenizeaza apoi adaugati treptat faina, mixand in continuare pana cand obtineti o compozitie omogena.

Preincalziti aparatul de vafe. Adaugati cu un polonic mic din compozitie  atat cat sa umpleti spatiul destinat aluatului pana la jumatate, dar distribuit pe toata suprafata. Asezati capacul si asteptati cateva minute.  Coacerea difera in functie de aparat, asa ca va trebui sa faceti incercari la inceput. Dupa 1-2 vafe va veti da seama exact cat trebuie sa le tineti. Mie mi-au placut rumenite putin mai tare, dara tentie, nu le lasati sa se arda.

Secret: imediat ce le veti scoate pe o farfurie, vafele vor deveni crocante. Daca nu le veti acoperi, sau nu le veti aseza una peste alta, vor ramane asa crocante, iar daca le veti aseza una peste alta, se vor inmuia.

Noi le-am servit cu zahar praf si dulceata de smochine. Le puteti servi cu frisca, fructe, sirop de artar , sos de ciocolata etc…

Pofta buna!

 

One Comment

  1. Filip Florian

    Salut !
    Câte grame înseamnă 13 linguri de făină ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*