Daca nu mai stiti ce sa gatiti, va propun o reteta rapida de cosucous (sau cuscus), care se pregateste rapid si e foarte gustoasa. Am folosit couscous cu granulatie fina, care nu trebuie fiert, nu din acela din paste fainoase.
Ingrediente:
250 g cuscus
jumatate dintr-un piept de pui
1 ceapa alba
1 morcov
un sfert de ardei rosu
2-3 linguri de ulei vegetal
50 g unt
1 legatura de patrunjel
3 pahare de apa (200 ml/pahar)
sare, piper dupa gust
o mana de masline
Ceapa, morcovul si ardeiul se taie marunt. Intr-o tigaie adanca sau wok punem putin ulei in care calim 2-3 minute ceapa, ardeiul si morcovii, impreuna. Intre timp taiem pieptul de pui cubulete. il adaugam in tigaie. Il prajim si pe el 3-4 minute, pana cand isi schimba culoarea si devine alb, iar apoi adaugam cele 3 pahare cu apa. asezonam cu sare si piepr dupa gust.
Punem un capac si lasam sa fiarba, la foc mic. Il lasam 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Apoi, oprim focul si adaugam cuscusul, patrunjelul taiat marunt, maslinele maslinele taiate felii si untul. Amestecam putin, iar apoi punem capacul si lasam sa se odihneasca 4-5 minute, pana cand cuscusul se gateste.
Se serveste cald!
Pofta buna!















Excelenta reteta ! Satioasa si echilibrata !