Boabe de soia prajite

Boabele de soia prajite sunt foarte gustoase si pot fi perfecte atunci cand avem chef de rontait ceva.  Trebuie sa le gustati voi insiva ca sa vedeti cat sunt de bune. Nu sunt complicat de facut, dar dureaza ceva, pentru ca boabele trebuie fierte in prealabil. Eu nu sunt fan al produselor din soia imitatoare de carne, dar boabele de soia prajite nu au nicio legatura cu gustul acestora.

Ingrediente:


500 g boabe de soia
putina sare

Ca sa fiarba mai usor, tineti boabele in apa (in frigider daca este cald in casa) de cu seara. Apoi schimbati apa si fierbeti-le aproximativ o ora sau pana cand incep sa se decojeasca si sunt moi, ca si fasolea.  Strecurati-le de apa si asezati-le intr-o tava, in start cat mai subtire. presarati-le cu putinba sare. Nu este nevoie de ulei, sau alte grasimi pentru ca ele insele contin suficient ulei.  Se dau la cuptor la 170-180 de grade celsius pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand devin aurii si crocante. Atentie, nu trebuie sa se arda.

Se servesc ca si gustare,  ca si alunele prajite.

Pofta buna!

4 Comments

  1. Valentina Mihaescu

    Nici mie nu-mi plac produsele din soia care imita carnea. Boabele astea prajite chiar le-as incerca. Deja mi-au venit o multime de idei in minte la ce ar mai putea fi folosite.

  2. Interesant de stiut.

  3. Presupun ca merg si cele din conserva…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*