Tacamuri murdare- bunele maniere la masa

Intr-o resedinta privata, tacamurile si vesela sunt oglinda casei si a gazdelor. Daca, din nefericire se intampla sa nimeriti vreun tacam cu  urme de murdarie, asta este! Suferiti in liniste! Nu puteti sa jigniti gazda si sa va apucati sa le stergeti, sau sa ii atrageti atentia acestui fapt.

Dar, daca se intampla la un restaurant, este foarte usor sa spuneti chelnerului sa va inlocuiasca tacamurile. Bineinteles, cat mai discret,  fara  a atrage atentia tuturor asupra acestui lucru.
Ce faceti daca scapati vreun tacam pe jos? Lasati majordomul sa se ocupe de el si sa va aduca altul, daca in acel local exista unul. Daca nu, va aplecati discret si il ridicati. il puteti sterge cu un servet sau sa cereti un altul, cu scuzele de rigoare, si de asemenea, discret. Daca ati patat covorul sau ati produs alte stricaciuni, este frumos sa va oferiti sa le remediati.

One Comment

  1. Mie mi s-a intamplat la un restaurant, eram singurii clienti. Toate erau murdare, cu resturi de mancare pe ele. Cand i-am zis nu a zis nimic, doar le-a luat, le-a pus inapoi si ne-a adus altele care le-a spalat dupa bar in prealabil. Daca era 1 ma prefaceam ca am scapat-o pe jos. Dar toate erau murdare. toate. Nu mi s-a mai intamplat, si apoi cand ni le-a adus, ne zice “Acum e bine?” pe un ton suparat. Eram singurii clienti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*