Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Incercam sa mai gatim si altceva, asa ca intr-una din zile m-am gatit la celebrele “spaghetti and meatballs”. N-am studiat nicio reteta si le-am facut dupa gustul meu. Au iesit foarte bune asa ca va rog sa le icercati si voi  daca va place ideea.

Ingrediente:

pentru chiftele 
300 g carne tocata de porc (poate fi si pasare)
2 catei de usturoi
1 ou
putin marar tocat marunt
sare, piper dupa gust

pentru sos
o ceapa medie
2 conserve de rosii decojite
sare, piper
o lingurita de zahar
oregano uscat
putin ulei de masline
jumatate de pahar de apaspaghete sau alte paste
parmezan (optional)

Amestecati carnea tocata cu celelalte ingrediente pentru chiftelepana cand obtineti o pasta omogena. Condimentati dupa gust. Cu mainile mede, formati chiftelute mici pe care le asezati pe o farfurie.

Incepem sa preparam sosul. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline (extravirgin daca se poate) pana cand se inmoaie bine. Nu trebuie sa se arda. Adaugam conservele de rosii decojite (daca rosiile sunt intregi le taiem marunt), putin asare, piper si zaharul si apa si lasam sa fiarba 20 de minute la foc mic.

Dupa ce sosul a a fiert, in timp ce inca clocoteste, adaugam chiftelutele pe rand. Daca mai este nevoie putem sa mai adaugam putina apa, daca a scazut prea mult. Lasam chiftelutele sa fiarba inca 15 minute. Puteti verifica una la final si daca este fiarta, puteti sa inchideti focul. In timp ce fierb, se poate amesteca foarte usor din cand in cand, dar cu atentie sa nu le spargeti. La final condimentati cu putin oregano uscat.

Pana cand fierbe sosul, putem sa punem si apa pentru paste la fiert, cu sare bineinteles. fierbeti spaghetele al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj. Serviti cu chiftelute si sos, imediat ce sunt gata.

Pofta buna!

2 Comments

  1. arata absolut fabulos, presupun ca si gustul este la fel

  2. Adriana Ola

    O sa fac și eu, sper sa îmi iasă bun:)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*