Saratele rapide

Saratelele rapide sunt intotdeauna binevenite. Bune de rontait la orice ora, bune de dus la scoala si servici, de pus la pachet in excursii sau de servit musafirii.

Ingrediente:

– 600 gr faina
– 250 gr unt (la temperatura camerei)
– 100 gr untura
– 25 gr drojdie proaspata
– 100 ml lapte caldut
– 3 galbenusuri
– 4 lingurite rase sare

 
Pentru topping:
un galbenus de ou amestecat cu o lingurita de smantana
chimen, susan, branza telemea, parmezan, cascaval, boia sau orice altceva va place

Dizolvati drojdia in laptele caldut, impreuna cu lingurita de zahar. Amestecati untul moale, untura si galbenusurile de ou, apoi aduagati si laptele cu drojdia. Treptat, adaugati faina, framantand aluatul. Adaugati si sarea impreuna cu faina si continuati pana o incorporati pe toata.
Pudrati masa de lucru cu faina si intindeti aluatul intr-o foaie graoasa de aproximativ 1,5 cm. Daca aluatul vi se pare prea greu de lucrat tineti-l jumatate de ora la frigider inainte de a-l intinde.
Ungeti aluatul intins cu galbenusul de ou amestecat cu smanatana, apoi presarati deasupra cascaval, branza sau parmezan ras, susan, chimen, sau praf de chimen….putina boia sau chiar chili daca va place.
Taiati aluatul in fasii late de 3 cm, pe care apoi le taiati invers, obtinand astfel niste saratele patrate. Asezati-le intr-o tava pe hartie de copt. Nu trebuie distanta mare intre ele, asa ca vor incapea multe in tava.
Coaceti-le la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute sau pana cand sunt aurii.
Pofta buna!

2 Comments

  1. De multa vreme urmaresc blogul dvs.,si va pot spune ca,in afara de faptul ca aveti sfaturi utile, foarte folositoare unora,retetele sunt foarte reusite..
    Orice am incercat,nu am regretat.

    Multumesc!!

  2. Multumesc mult pentru retete , sint minunate !

Spune-ne parerea ta