Prajitura cu lime

Este o prajitura delicioasa, cu proaspata si aromat, putin acrisoara cu gust intens de lime. Are o textura cremoasa dar totodata foarte usoara si fina. Nu este obligatoriu sa folositi lime. Se poate inlocui cu lamaie, sau de ce nu cu portocale. Depinde de preferinte si de ce aveti.

Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de 30×20 cm cu margini inalte.

Ingrediente:
6 oua la temperatura camerei
300 g de unt
300g zahar
250 g faina
250 ml lapte la temperatura camerei
2 plicuri zahar vanilat
o lingurita rasa praf de copt
jumatate de lingurita rasa bicarbonat de sodiu alimentar
100 ml zeama de llime (sau lamaie)
coaja rasa de la 3-4 lime sau lamai
pentru glazura acrisoara: 5-6 linguri de zahar praf si zeama de la un lime

1. Este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei si deci, untul sa fie moale. Untul, zaharul si zaharul vanilat se amesteca bine cu mixerul, pana cand se trasnforma intr-o spuma pufoasa.

2. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza in continuare pana cand le incorporam pe toate. Este posibil ca compozitia sa se taie in functie de calitatea untului, dar nu e nicio problema pentru ca este un aluat.

3. Se adauga faina si laptele, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Se mixeaza in continuare pana ce compozitia se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zeama de lime si coaja de limerasa foarte fin. Se mai mixeaza putin pana se amesteca totul.

4. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.  Nu va speriati daca se rumeneste putin mai tare. Asa trebuie sa fie culoarea ei. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.5. Se prepara o glazura rece din zahar praf si zeama de lime. Adica se stoarce zeama de lime si se adauga atata zahar praf pana cand obtineti o pasta subtire pe care o turnati peste prajitura. Aceasta se va intari si va forma o glazura alba, dulce-acrisoara. Am scris la ingrediente cantitati aproximative, dar cantitatea de zahar poate diferi in functie de catea zeama va lasa lamaia sau lime-ul.

Pofta buna!

One Comment

  1. Cred ca este O.K.

Spune-ne parerea ta