Clatite de cartofi

Este o reteta simpla si delicioasa. Nu necesita mult ulei pentru prajire, ci doar putin. Cartofii mai degraba se inmoaie decat se prajesc. Ei prind o crusta delicioasa doar la suprafata. Puteti sa va jucati cu aceasta reteta si sa adugati diferite ierburi, branzeturi, poate ceva sunca…. Veti obtine o gustare delicioasa.

Ingrediente:
2-3 cartofi
1 ou
sare, piper
putina ceapa sau ceapa verde
putin cascaval (20-30 g)
putin ulei

Cartoful si cascavalul se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu un ou. Se condimenteaza cu sare, piper si putina ceapa raza sau ceapa verde taiata marunt. Din compozitia obtinuta se formeaza bile pe care le aplatizam bine in palma. Le prajim intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa cu putin ulei cateva minute pe fiecare parte, la foc mic, sa se patrunda bine si sa prinda o crusta aurie.

Pofta buna!

6 Comments

  1. Absolut delicioase si simplu de preparat.

  2. Mihai Constantineanu

    Stiam ca se numesc toci sau tocinei…

  3. De ce mi se imprastie…?Am facut i chifteluta sa vad cum e,daca mai trebuie sare si am pierdut-o prin tigaie…

    • bucatarmaniac

      Nu stiu., Oricum, trebuie lucrat cu grija cu ele ca n-au cum sa aiba aceeasi consistenta ca cele de carne.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*