
Este o reteta simpla si delicioasa. Nu necesita mult ulei pentru prajire, ci doar putin. Cartofii mai degraba se inmoaie decat se prajesc. Ei prind o crusta delicioasa doar la suprafata. Puteti sa va jucati cu aceasta reteta si sa adugati diferite ierburi, branzeturi, poate ceva sunca…. Veti obtine o gustare delicioasa.
Ingrediente:
2-3 cartofi
1 ou
sare, piper
putina ceapa sau ceapa verde
putin cascaval (20-30 g)
putin ulei
Cartoful si cascavalul se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu un ou. Se condimenteaza cu sare, piper si putina ceapa raza sau ceapa verde taiata marunt. Din compozitia obtinuta se formeaza bile pe care le aplatizam bine in palma. Le prajim intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa cu putin ulei cateva minute pe fiecare parte, la foc mic, sa se patrunda bine si sa prinda o crusta aurie.
Pofta buna!











Absolut delicioase si simplu de preparat.
Stiam ca se numesc toci sau tocinei…
Si eu le stiu de tocinei! Gustosi si usor de facut oricum s-ar numi. Imi pare rau ca am uitat o vreme de ei. O sa-i readuc in bucataria mea.
tocinei simpli si gustosi cu smantana
De ce mi se imprastie…?Am facut i chifteluta sa vad cum e,daca mai trebuie sare si am pierdut-o prin tigaie…
Nu stiu., Oricum, trebuie lucrat cu grija cu ele ca n-au cum sa aiba aceeasi consistenta ca cele de carne.