Conopida la cuptor este foarte usor de facut si este buna ca si garnitura sau simpla, ca si fel principal. Este foarte usor de facut si o idee buna daca vreti sa mai schimbati meniul.
Ingrediente
1 kg conopida
200 g smantana grasa
putin pesmet
putin unt
cascaval
branza telemea (sau orice fel de branza va place)
sare (daca mai este nevoie) si piper dupa gust
Conopida se curata de tulpina mai groasa si de frunze si se spala bine. Se imparte in buchetele, care se fierb in apa cu sare pana se inmoaie – cam 15 minute. Se strecoara de apa si se pune intr-o tava cu hartie de copt sau intr-un vas ceramic uns cu unt. Se adauga smantana si branzeturi dupa gustul fiecaruia si in cantitatile pe care le doriti. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se presara putin pesmet deasupra si se da la cuptor la foc mic intre aproximativ 30 de minute sau pana cand face o crusta aurie.
Se serveste cu extra-smantana deasupra 🙂
Pofta buna!