Branza Halloumi la gratar

Branza Halloumi este un tip de branza asemanator la textura si gust cu mozzarella, originara din Cipru si foarte raspandita in Grecia si Turcia. Este preparata printr-un procedeu special, din lapte de oaie si capra, uneori si de vaca si are un punct de topire mult mai ridicat decat al branzei obisnuite. Acest lucru o face perfecta pentru gratar si alte retete care presupun gatirea ei directa.

Eu am pregatit-o destul de simplu, la gratar, si am servit-o cu ceva cruditati: salata, ardei rosu, ceapa, ridichi, seminte de pin putin prajite.

Branza am prajit-o simplu, la gratar. Am incercat si la gratarul cu carbuni (unde a iesit mult mai buna, dar unde nu am facut poze) si la tigaia grill (ceea ce vedeti in fotografiile alaturate).

Am incins bine tigaia grill si am uns-o cu putin ulei. Am pus branza pe grill-ul incins si am lasat-o nemiscata timp de 1 minut pe o parte si apoi, inca un minut pe cealalta parte. Daca o ridicati prea devreme, inainte sa faca crusta, va ramane putin lipita de gratar, asa ca aveti rabdare.

Am presarat si putin oregano uscat deasupra, la final, asa, de dragul aromelor grecesti.

Se  serveste imediat.

Pofta buna!

4 Comments

  1. Unde ai gasit halloumi? Eu nu am dat de ea inca prin supermarketuri (desi recunosc ca nu am cautat-o foarte insistent)

  2. andrei chircu

    Halloumi se găsește la carrefour la raionul de branzeturi internaționale.

  3. Luisa ardelean

    multumim pt raspuns..numai in Cipru am mancat asa ceva, in Grecia , niciodata..este extraordinara ola gust pe gratar, merita toti banii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*