Stiti taiteii de orez cu varza de la fast-food-urile chinezesti de pe la noi? Nah, asa ceva am incercat sa facem, dar adaptati dupa gustul nostru. Mayei ii plac mult, asa ca ea a decis ce am pus in ei. Nu va mirati daca in acesta reteta veti gasi mai multe ingrediente decat in cea originala. Dar daca o incercati sunt sigur ca va va placea cel putin la fel de mult. Taitei puteti sa folositi de care doriti…iar daca nu aveti din cei de orez, puteti sa folositi chiar si spaghete obisnuite.
fgustari
Ingrediente
200 g taitei de orez subtiri
un sfert de varza mica
un sfert de ardei gras
un morcov mare
200 g carne de pui (piept sau plpa dezosata)
5-6 ciuperci mari (de care aveti)
putin ulei
piper
sos de soia
sos de stridii (optional)
Totul se va face la foc mare, in wok. Taiem toate legumele fasii subtiri si lungi, iar carenea o taiem cubulete. (Morcovul l-am facut franjuri cu mandolina de curatat radacinoase).
Punam apa la fiert cu putina sare pentru taitei.
Punem putin ulei intr-un wok, pe foc mare si adaugam ingredientele pe rand. Incepem cu carnea pe care o prajim cateva minute pana cand se patrunde bine. Apoi adaugam, ardeiul, ciupercile, morcovul si la urma varza. Legumele nu trebuie lasate mult, pentru ca nu vrem sa se inmoaie de tot. Ele trebuie sa ramana usor crocante. La final, adaugam sos de soia dupa gust (si de stridii daca va place) si piper. Aveti grija ca sosurile sunt sarate, deci nu mai trebuie adaugata si sare.
Intre timp, apa clocoteste. Oprim focul de sub ea si puenm taiteii. Ai mei, fiind foarte subtiri nu au trebuit fierti ci doar tinuti in apa fierbinte 2 minute. In functie de ce taitei folositi, vedeti pe ambalaj cum se prepara.
Cand taiteii au fost gata, i-am strecurat si i-am pus si pe ei in wok, peste legume. Am mai adaugat putin sos de soia (adaugati sos doar daca mai trebuie, dupa gust) si am inchis focul. Se servesc imediat, dar sunt buni si reci.
Atentie! daca legumele carnea sau ciupercile lasa prea multa zeama, puteti sa o indepartati cu o lingura sau sa o lasati sa se evapore. Aveti grija sa amestecati constant in wok, pentru ca focul fiind mare, este posibil sa ardeti mancarea.
Pofta buna!














