Cum si cat congelam supa facuta in casa ?

Pentru ca in multe retete (sosuri, risotto, etc) se cere supa de pui , de legume sau de vita, este bine sa o avem la indemana. Si atunci cel mai usor este sa o punem la congelat atunci cand o preparam in canitati mai mari. (fotografia de mai sus este doar generica)

Cum congelam supa?

Fie ca este vorba de supa de pasare, legume au vita, daca vrem sa o congelam, trebuie sa o lasam intai sa se raceasca. Apoi ar fi bine sa o strecuram printr-o sita fina sau printr-un tifon, in asa fel incat sa nu ramana bucatele de legume sau carne.

Daca credem ca avem nevoie de cantitati foarte mici de supa atunci putem sa o congelam intr-un recipient din acela pentru cuburi de gheata. Cuburile de supa astfel formate, le vom pune ulterior intr-o punga pe care o vom inchide bine. De asemenea putem sa o congelam in cantitati putin mai mari, in recipiente de plastic de diferite dimensiuni, cum ar fi caserolele, sau paharele de unica folosinta. Artentie! Nu le umpleti, pentru ca odata ce ingheata, supa isi va mari volumul. De asemenea si acestea din urma trebuie ori sa fie plasate strategic in pungi de congelator bine inchise, ori sa aiba capac etans.

Cat putem sa pastram supa in congelator?

Daca  o depozitam undeva in spatele congelatorului sau intr-un sertar in care nu umblam toata ziua, putem sa pastram supa acolo chiar si un an. Un termen rezonabil ar fi insa 6 luni. Desigur ea nu se va strica dupa acest rastimp, dar cu siguranta isi va pierde din gust si calitate.

Spune-ne parerea ta