De cateva saptamani ma tot gandesc cum sa va propun aceasta noua rubrica. Nu am gasit nici o metoda simpla asa ca o voi face pur si simplu. Incepand de astazi, in fiecare luni, ma voi stradui sa vin cu un articol despre bune maniere si eticheta, la masa si in restaurant. De ce? Pentru ca se vorbeste prea putin despre asta.
Asadar, astazi vorbim despre cine intra primul intr-un local, in special intr-un restaurant. Presupunem ca este vorba despre un domn si o doamna.
1. Chiar daca este insotit de o doamna, domnul va intra intotdeauna primul intr-un restaurant sau alt local. De ce? pentru ca interiorul unui local este un teritoriu necunoscut pentru o doamna, iar obligatia oricarui gentleman este sa isi protejeze doamna, de orice situatie neplacuta ar putea aparea.
5. Daca este iarna si doamna isi va da haina jos, numai si numai domnul o va ajuta sa faca asta.
7. Cand se aseaza la masa, domnul ii va tine obligatoriu scaunul doamnei. Desi eticheta cere acest lucru, in zilele noastre, la restaurantele cu staif, exsta un maître care va va escorta la masa si care o va ajuta pe doamna sa se aseze. Daca se intampla asa, lasati-l sa o faca.
8. Domnul se va aseza intotdeauna cu fata spre iesirea din restaurant.
Daca doamna nu este foarte infometata, si va comanda ceva usor, domnul va face la fel, pentru ca acesta sa nu fie nevoita ca ulterior sa se uite la el plictisita cum mananca un meniu cu 8 feluri.












Felicitari! Te-ai gandit bine.Atingi un subiect delicat,pe care multi,mai ales tinerii,nu-l cunosc.
Foarte buna ideea cu articole pe aceasta tema!
Exceptionala rubrica de maniere ! Ca si restul continutului de retete culinare si sfaturi practice !
Multumesc!