Cum se curata vinetele

Nu exista o metoda super-usoara de a curata vinetele. Cel mai bine e sa o faceti cum va vine la indemana.  Parerea mea e ca nu trebuie sa ne prajim degetele incercand sa le curatam fierbinti. Pur si simplu nu are nici un rost. nu se curata mai usor daca va opariti. Lasati-le sa se raceasca macar cat sa le puteti atinge. Puteti indeparta coaja cu ajutorul unui cutit, tinand de codita. In acest caz ajutat-va de un vas cu apa si spalati des cutitul. La final puteti spala usor si vanata de eventuale resturi negre.

O alta metoda e de a despica vanata in doua pe un tocator sau intr-o farfurie si de a scoate cu o lingura si cu atentie doar miezul alb. Este o metoda simpla si foarte buna pe care v-o recomand. 

2 Comments

  1. s-a uitat ceva ff important: vinetele curatate se pun pe o sita pt a se scurge apa,pe vremea bunicii mele se folosea un tocator de lemn care azi nu exista, dupa ce apa s-a scurs eu pun vinetele cu ceapa sare piper si ulei intre-un vas comod si cu un mixer electric manual amestec toate ingredientele si iese o salata de vinete pe care o ornez cu felii de rosii si la mijlos plantez un ardei iute succes Harry

  2. Maria Mihaela

    Cu cât sunt curăţate mai repede(fierbinţi) rămân mai albe şi imediat se pun la scurs.

Spune-ne parerea ta