Inghetata de casa cu iaurt si fructe

 

Este una din cele mai simple inghetate de casa pe care le poti face si este sanatoasa, pe cat poate fi de sanatoasa o inghetata. 🙂 desigur, daca nu aveti probleme cu gatul…e super-sanatoasa! Se pot folosi formele de inghetata pe bat care sunt mai amuzante, sau se poate congela pur si simplu intr-un vas oarecare.
Inghetata are doar doua ingrediente de baza: iaurtul si mierea. Mai departe puteti sa va jucati cu gusturile si aromele de fructe. Toate ingredientele se adauga dupa gust.  Aceasta reteta este creatia Mayei! 🙂

Pentru inceput am incercat trei gusturi:
1. Inghetata simpla de iaurt sau iaurt inghetat:
3 linguri de iaurt
1 lingura de miere
2. Inghetata de iaurt si banane
2 linguri de iaurt
1/2 lingura de miere
1 banana mica
3. Inghetata de iaurt, banane si afine
2 linguri de iaurt
1/2 lingura de miere
1 banana mica
2-3 linguri de afine
Sigur, combinatiile sunt nenumarate. Puteti sa adaugati orice fruct va place. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati bine ingredientele in robotul de bucatarie, cu un blender, cu un tel sau chiar cu o furculita. le turnati in forme apoi le dati pentru cel putin 2 ore la congelator, in fuctie de marimea formei.
Nu uitati sa gustati inghetata inainte de a o congela, pentru a mai adauga miere sau nu. Mierea se poate inlocui cu zahar, dar va trebui sa amestecati energic pentru a-l dizolva. Sau puteti sa folositi fructe dulci, in loc de zahar sau miere.
Daca puneti ingheteta la congelat intr-un vas mai mare, puteti sa o amestecati din cand in cand, in timpul procesului de inghetare, pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
Pofta buna!

 

 

 

3 Comments

  1. Da,intr-adevar,usor de preparat si foarte sanatos.
    Multumesc!

  2. Anonim

    Am pregatit azi, multumesc pt. retete! F. gustoase, usor de preparat si f. sanatoase pt copii ai nu numai. Eu am adaugat si 1 lg de pudra de roscove/cacao/nesquik si a rezultat o minunata inghetata de cacao/cioco.

  3. Incercati sa congelati fructele inainte , le bagati la blender apoi puneti iaurtul.o puteti servi pe loc..

Spune-ne parerea ta