Baba ganoush

Baba ganoush este un fel de salata de vinete in stil arabesc, foarte gustoasa. Exista multe variante, care sunt condimentate diferit…unel econtin zeama de lamaie, alte ceapa, altele usturoi, menta…etc. eu am ales o varainta simpla, dar voi o puteti prepara dupa gustul vostru.

Ingrediente:
2 vinete
2 -3 linguri tahini*
patrunjel proaspat
putin ulei de masline extravirgin (optional)
un varf de cutit chimion** (cumin nu chimen) macinat
1-2 catei de usturoi (se poate inlocui cu ceapa)
sare, piper dupa gust
Se coc vinetele, la fel ca si pentru salata de vinete. Eu le coc pe gratar, pentru un gust mai afumat. De data asta am ales vinete albe, din curiozitate, dar si pentru ca cele negre pe care le-am gasit in piata nu aratau foarte bine. Au fost bune, dar nu iesite din comun.
asadar, dupa ce am copt vinetele, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am curatat si le-am pus la scrs, in frigider. Le-am preparat abia a doua zi.
Am tocat vinetele coapte cu cutitul, am adaugat tahini, patrunjel proaspat si am condimentat dupa gust cu usturoi pisat, chimion, sare si piper. Toate ingredientele se pot adauga dupa gust.  Se stropeste cu ulei de masline extraviurgin (doar daca va place).
 
*Tahini este o pasta de susan care se poate prepara si acasa. Gasiti reteta aici.  Ea se mai foloseste si la Hummus.
**Atentie, chimionul nu este acelasi lucru cu chimenul. Sunt doua condimete foarte asemanatoare ca aspect, fac parte din aceeasi familie, dar au gust total diferit, cu o aroma usor citrica.
Ca si salata de vinete baba ganoush se sereveste pe paine. Se pastreaza 2-3 zile la frigider.

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*