Daca doriti o alternativa la clasicele garnituri de cartofi sau orez, puteti sa alegeti sfecla rosie coapta. Este foarte usor de preparat, foarte ieftina si foarte gustoasa. O puteti coace atat in cuptor cat si pe gratar sau direct in jarul gratarului.
Ingrediente:
cateva bucati sfecla rosie
folie de aluminiu
pentru condimentare: putin otet balsamic, ulei de masline, ardei iute, cateva frunze de cimbru proaspat, flori de salvie, sare si piper dupa gust.
Sfecla se spala foarte bine, apoi fiecare bucata se impatura in folie de aluminiu. Se pune pe gratar, in jar sau in cuptor. Daca o puneti pe gratar, si nu aveti un gratar cu capac, va trebuie sa o intoarceti de cateva ori ca sa se gateasca uniform, si va dura mai mult. In cuptor, in jar sau pe gratarul cu capac, coacerea dureaza intre 30 si 60 de minute de minute, dar depinde si de marimea lor. Le puteti verifica din cand in cand infigand o furculita sau o tepusa de frigaruie in ele. Cand furculita intra usor, inseamna ca sfecla este coapta.
In jar dureaza cel mai putin. Atentie, direct in foc, sau la cuptor cu focul prea tare se va carboniza.
Eu am avut timp, asa ca le-am tinut pe gratar, sub capac aproximativ o ora.
La final sfecla se desface de folie (dupa ce s-a racit suficient incat sa o putem manipula) si se curata de coaja. Miezul se poate folosi cum doriti. Il puteti asezona cum am facut-o eu (aveti ingredientele mai sus) sau puteti sa puneti deasupra doar unt sare si piper…sau puteti gasi propria voastra combinatie de condimente care vi se pare ca se potriveste! Oricare ar fi alegerea voastra sunt sigur ca are sa va placa!
Pofta buna!
Grozava, in plus este ieftina, mereu la indemana si plina de beneficii!
Foarte buna idee!
Multumesc.
sint reticent cu tot ce inseamna aluminiu pe la bucatarie….
Se poate pune si in hartie de copt….
Imi place mult salata de sfecla, reteta e pe gustul meu 🙂