Ceapa verde coapta

Desi poate suna ciudat, ceapa verde coapta poate fi o garnitura delicata si foarte gustoasa. Am o gramada de ceapa verde in gradina si am cautat diverse moduri in care o pot folosi la mancare.  Am incercat reteta asta intr-o superba zi, dupa o excursie prin dealurile din podgoria aradului, la cules de fragute. Este foarte usor de preparat, aceasta ceapa copta  si daca o incercati veti fi uimiti cat de buna este.

 Ingrediente:

cateva  fire de ceapa verde, cat mai groase
ulei de masline extravirgin
putin otet balsamic
sare si piper proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Spalati foarte bine ceapa si indepartati mare parte din coditele verzi si radacinile. Se pastreaza si partea alba. Ungeti toate firele de ceapa  foarte bine cu ulei de masline si stropiti-o cu putin otet balsamic. Asezonati cu sare si piper proaspat macinat. Intr-un vas termorezistent, sau pe o tava asezati ceapa si o introduceti la cuptor pentru aproximativ 20 de minute  sau pana ceapa incepe sa devina aurie si este moale pana in interior. O serviti alaturi de feluri principale cu carne de porc, miel sau pui.
Pofta buna!

 

 

3 Comments

  1. florea mircea ion

    Buna ziua.E buna ceapa dar si cu putina carne.Ce a-ti cules dvs.cred ca sunt capsuni salbatice pt ca nu se detaseaza codita,sunt mai aromate ca si fragutele .

  2. melanogaster

    incarcati ceapa aceasta cu sos Romesco…un deliciu….!

  3. melanogaster

    incercati-o acompaniata cu sos Romesco…Un deliciu..vezi felul traditional Catalan :Calcots con salsa Romesco.Diferenta este ca ei ingroapa ceapa verde pe masura ce creste in asa fel incat partea frageda si alba sa fie cat mai lunga.Apoi se inmoaie ceapa copta pe gratar la flacara in sos.Genial!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*