
Am, pornit zilele trecute spre gradina cu gandul sa cosesc…pardon, sa „moto-cosesc” ce-a mai ramas de cosit din gradina si sa fac, pe langa carnuri, si niste prajituri pe gratar. As fi vrut niste prajituri cu fructe, mai exact cu cirese, dar din pacate, nu am gasit pe drum nimic demn de cumparat. Asa ca am folosit borcanul de gem pe care l-am avut cu mine, de backup. De fapt a fost un borcan cu dulceturi amestecate, din toate cate le-am avut desfacute prin frigider: de capsuni, de caise, de prune si de visine.
Am folosit aluat de foietaj cumparat (congelat) dar voi puteti sa faceti unul de casa daca aveti chef.
Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj
gem sau ducleata de care vreti
1-2 lunguri de zahar
Ca sa faceti prajituri la gratar aveti nevoie de un gratar cu capac si de o tava, daca nu aveti plita. Eu am folosit una din plitele de fonta.
Am taiat aluatul patratele cu diamentrul de aproximativ 5-6 cm. Am pus in centrul fiecarui patratel cate o lingurita de gem. Am impaturat patratelul pe diagonala in asa fel incat sa obtin un triunghi. Maya a presarat zahar deasupra. Daca vreti sa iasa lucioase si rumene, puteti sa le ungeti cu galbenus de ou. eu nu am avut.
Le-am copt pe gratarul cu carbune, (cu jar) aproximativ 25 de minute la 200 de grade Celsius sub capac. pentru a pastra efectul de cuptor, incercati sa deschideti capacul cat mai putin. Ca sa nu se lipeasca, am uns in prealabil plita de fonta cu putin ulei.
Asa cum vedeti in poze, triunghiurile au iesit pufoase, rumene si delicioase, cu o usoara aroma de fum, foarte placuta!
O adevarata placere sa le savurezi la desert, in gradina.
Pofta buna!
P.S. Observati mai jos si o poza cu o noua categorie de morcovi. Daca exista baby- morcovi, noi ne-am gandit sa introducem si notiunea de „morcovi prematuri” 🙂



















am retinut-o! tot ce este rapid de facut este bun pt mine