Drob de miel

Am incercat sa ma grabesc cu reteta asta, ca sa o aveti inainte de Paste si sa mai aveti si putin timp sa o preparati. Sper ca am reusit la timp. Daca nu, poate o luati in considerare anul viitor, sau de ce nu, daca va place, oricand aveti voi chef. In majoritatea retetelor de drob veti gasi si ou fiert in mijloc, dar am considerat ca si-asa mancam destule oua in perioada asta, asa ca nu am pus. Dar, daca va place, voi puteti sa puneti.
Ingrediente:
1 ficat de miel
1 inima de miel
1 prapur de miel
1 legatura de marar
sare si piper
putin cimbru uscat
4 fire ceapa verde, 
2 fier de usturoi verde
200 g de carne de miel
2 oua

Spalam bine carnea si organele de miel, in apa rece. Le punem la fiert in apa cu putina sare (doar prapurele ramane crud). Dupa ce au fiert jumatate de ora, se toaca marunt, sau se da prin masina de carne. (au am folosit masina de tocat carne). Am tocat marunt si cepa, usturoiul si mararul. Am condimentat carnea cu sare, piper si marar si putin cimbru uscat (foarte putin) si am amaestecat-o cu cele doua oua crude. Ampus prapurele intr-o tava de chec unsa cu ulei. Am pus carnea deasupra si am invelit-o cu prapurele. Am presarat deasupra marar si piper. Am dat drobul la cuptor la 180 de grade pentr aprox. 45 de minte. Am verificat din cand> L-am lasat la racit. daca doriti sa se taie felii frumoase, trebuie sa il lasati sa se raceasca complet.
Ingredientele le-am primit de la Selgros, carora le multumesc pentru surpriza 🙂
Pofta buna si paste linistit va dorim!

3 Comments

  1. Rocsy Ciobanu

    Hristos a inviat!

  2. Alice Girleanu

    Cristos a inviat!
    Poti sa-mi spui cantitativ proportia dintre gramajul maruntaielor si numarul de oua?
    PS Multumesc pt toate postarile tale.Le urmaresc si invat din tot cate ceva nou!

  3. Incercam anul acesta :).

Spune-ne parerea ta