Pieptul de pui este o carne care se gateste rapid si se poate prepara atunci cand nu avem mult timp la dispozitie, de exemplu intr-o zi aglomerata din timpul saptamanii. O tocanita cu piept de pui este foarte usor de facut, este gustoasa si satioasa asa ca v-o recomand.
Ingrediente
1 piept de pui dezosat fara piele
2 cepe
un ardei gras
1 morcov
jumatate dintr-un dovlec mic (optional)
3-4 cartofi
sare si piper dupa gust
2 lingurite de boia dulce
putin ulei vegetal
2 cani de apa
pentru galuste:
un ou
50 de g de faina
putina sare
Ceapa morcovul si ardeiul si dovlecelul taiate marunt se calesc in 2-3 linguri de ulei aproximativ 5 minute. Adaugam carnea si cartofii apoi adaugam 2 cani de apa. Condimentam cu sare si piper dupa gust si 2 lingurite de boia dulce si lasam totul sa fiarba la foc mic 20-25 de minute. La final facem un aluat dintr-un ou si faina cu putina sare si facem galuste mici care trebuie sa mai fiarba 3-4 minute. (mai multe despre galustele de faina am scris aici)
Pofta buna!















Ce bine arata si ce buna este,imi place mult!!
Foarte buna! Am pus inclusiv dovleac pentru prima data si a mers foarte bine cu salata de ardei copt!