Ma bucur si va multumesc pentru comentariile si aprecierile pe care mi le lasati zilnic pe blog, mail sau retelele de socializare. Atunci cand am inceput acest blog, am facut-o din placere si de atunci a ramas asa, fie ca fac bani cu el sau nu. Sigur, ajuta, dar blogging-ul, pentru mine cel putin, nu este o sursa de venit constanta si am preferat sa-l privesc in continuare ca pe un hobby. Atunci cand faci lucrurile din placere si nu din obligatie, ies mai bine si satisfactia e mai mare. Si ma bucur sa vad ca pentru cei mai multi dintre colegii de nisa este la fel. Asa ca, hai sa nu ne luam chiar asa de in serios!
Pestele asta a picat neanuntat la petrecerea de culesul strugurilor, si poate in alte circumstante l-as fi pregatit altfel si as fi facut altfel de fotografii. A iesit insa delicios, asta pentru ca am avut multi prieteni in jur si cand gatesti cu drag, cea mai simpla mancare iese delicioasa.
Ingrediente:
1 somn intreg de aprox 1 kg
O legatura de frunze
de patrunjel
de patrunjel
3-4 felii de lamaie
Sare si piper dupa gust
1-2 lingurite de ulei de masline extravirgin
Spalam bine pestele si il curatam de intestine. Daca il
cumparam gata curatat este si mai bine. Nu este nevoie sa indepartam pielea,
pentru ca se va indeparta mai usor dupa ce este copt. Condimentam bine pestele
cu sare si piper in interior si pe exterior, il stropim cu putin ulei de
masline, apoi in cavitatea toracica
punem niste felii de lamaie. Il garnisim cu frunze proaspete de patrunjel si il
impachetam bine intr-o folie de aluminiu mai groasa daca se poate, iar daca nu,
in strat dublu. In partea de sus o impungem cu furculita in 2-3 locuri pentru
ca aburii sa nu produca prea multa presiune. O asezam pe gratar, pe jar si o
lasam acolo pentru aporximativ 20 de minute. Cand este gata, carnea pestelui trebuie sa fie moale, iar
carnea sa se desprinda foarte usor de pe oase. Se serveste imediat!
cumparam gata curatat este si mai bine. Nu este nevoie sa indepartam pielea,
pentru ca se va indeparta mai usor dupa ce este copt. Condimentam bine pestele
cu sare si piper in interior si pe exterior, il stropim cu putin ulei de
masline, apoi in cavitatea toracica
punem niste felii de lamaie. Il garnisim cu frunze proaspete de patrunjel si il
impachetam bine intr-o folie de aluminiu mai groasa daca se poate, iar daca nu,
in strat dublu. In partea de sus o impungem cu furculita in 2-3 locuri pentru
ca aburii sa nu produca prea multa presiune. O asezam pe gratar, pe jar si o
lasam acolo pentru aporximativ 20 de minute. Cand este gata, carnea pestelui trebuie sa fie moale, iar
carnea sa se desprinda foarte usor de pe oase. Se serveste imediat!
Pofta buna!
Este plin Internetul de comentarii despre interdictia folosirii aluminiului in bucatarie si in activitatile casnice. De ce sa ne otravim cu aceste folii de aluminiu. Mai bine direct pe gratar ca e mai sanatos.
In comparatie cu ce ne "otraveste" industria alimentara in mezeluri, conserve etc. folosirea de 2-3 ani pe ani a foliei de aluminiu este ca o intepatura de ac fata de o taietura adanca! Ca sa nu mai spun ca nu putem compara de ex. gustul unui peste "la folie" cu gustul unui peste pe gratar. Este si chestie de gust. Reteta de aici este minunata!
minunat ….
imi place pestele foarte mult in special la gratar. o sa incerc data viitoare sa-l prepar la fel sper sa-mi iasa ca-n imagine