Dulceata de struguri

Dupa ce am facut compotul de struguri , am incercat si o mica dulceata care contrar asteptarilor mele a iesit super-delicioasa. Desi este ceva de lucru la ea daca vreti sa va iasa bine, va recomand sa o incercati. Merge cu orice fel de struguri aveti. In functie de cat sunt strugurii de dulci, zaharul se pune dupa gust.

 

Ingrediente:
struguri
zahar
Din nou nu va dau cantitati, pentru ca nu sunt foarte importante. Daca puneti macar 300 de g de zahar la 1 kg de struguri este ok sa stea peste iarna.
Strugurii se spala bine sub jet de apa rece, iar apoi boabele se scot de pe ciorchine. Acum vine partea interesanta.
Semintele strugurilor sunt destul de mari si amare la gust, de aceea este bine sa le indepartati. Noi am avut rabdare si am rupt boabele (foarte mari de altfel) in jumatate si am indepartat semintele. Munca de chinez batran, dar a meritat.  Puneti boabele intr-o oala cu fund dublu, pe foc mic. Vor fierbe la incet , in propriul suc. Strgurii mei au lasat cam multa zeama si a durat ceva pana cand s-a evaporat. Cand zeama scade si raman doar boabele in putin sirop, adaugati si zaharul si amestecati constant.
Daca adaugati zaharul de la inceput, acesta se va carameliza si va schimba gustul dulcetii. in plus, riscati sa se prinda de oala. asa cum va spun la fiecare reteta de dulceata, zaharul il adaugam spre sfarsit, dupa care amestecam constant inca macar 20 de minute-jumatate de ora.
Puneti dulceata fierbinte in borcane sterilizate (vedeti aici cum se face sterilizarea) si inchideti-le ermetic cu capace curate. Etichete pentru borcane gasiti aici.
Pofta buna!

 

 

14 Comments

  1. Ramona Alina

    Aratã delicios, pozele sunt reale;imi place mult cutitul :*

  2. Vine numai bine cu sezonul rece de acum, mai ales ca s-a terminat cu culesul si lumea probabil s-a pus si fuga pe facut vin, motiv pentru care sunt asa de incantat de aceasta oferta sub forma de reteta, multumesc frumos.

  3. se curata si de coaja? sper ca nu…

  4. cautam o reteta, aceasta i-mi convine. am sa o fac chiar azi, cu acordul sotiei.

  5. si eu vreau sa fac maine sper sa imi iasa

  6. si eu vreau sa fac.sper sa imi iasa buna ,numa e cam delucru pana scot samburi

  7. dar daca se strecoara nu e bine

  8. dar daca se strecoara dupa ce le pun la fiert nu e bine asa???

  9. am primit acordul sotiei si mi-a iesit o delicatete de dullceata. Cu samurii am rezolvat din mers. Am separat cojile de pulpe iar pulpele le-am pus la cuptorul cu inductie pentru 2 sau 3 minute pana au dat in clocot dupa care le-am frecat cu ligura intr-o strecuratoare de macaroane apoi le-am amestecat cu cojile. le-am fiert 5o de minute in cuptorul cu inductie. Atentie, la jumatatea timpului este obligatorie racirea cuptorului. Cu aceasta ocazie am pus 10 linguri de zahar si un varf de cutit de condervant.Se pune in borcane fierbinte iar capacele numai dupa ce s-au racit. pentru a nu se forma condens

  10. Cu se sterilizeaza borcanele

  11. O reteta delicioasa.
    Multumim pentru detalii, indrumari si pentru etichete 😉 😀

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*