Va amintiti tarta cu prune de saptamana trecuta? A fost atat de buna incat a trebuit neaparat sa o repetam, de data asta si cu nectarine. Sigur ca si de data asta am avut ajutoare de nadejde, asa cum vedeti in imaginile de mai jos. A iesit foarte buna si cu nectarine si cu siguranta o vom repeta si cu alte fructe. Va reamintesc reteta:
Ingrediente:
500 g aluat foietaj (NU foi de placinta)
7-8 nectarine (sau cate incap)
putina faina
4-5 linguri de zahar (sau dupa gust)
Am pudrat masa cu faina. Am pudrat si aluatul ca sa nu se lipeasca. L-am intins cat s-a putut, adica de aproximativ 4-5 mm grosime si l-am aranjat intr-o tigaie de tabla. Vopi puteti folosi o tava, eu asta am avut la indemana. Am desfacut nectarinele (merge si cu piersici sau caise) si le-am taiat felii. Le-am asezat frumos peste aluat.. Am presarat zahar tos si zahar vanilat peste fructe si putina faina (vreo 2 -3 lingurite), ca sa mai absoarba zeama lasata de ele.
Am pus tarta pe gratarul Outdoorchef cu carbuni de aceasta data incins la 200 de garde Celsius. Am inchis capacul gratarului si am fost atent ca temperatura sa nu treaca de 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute cat tarta s-a copt.Pofta buna!



















Se pregateste repede si e foarte buna!
Mai Cristian,tu ne corupi la dulciuri si noi avem diabet…Cand iti vad pozele salivez…si nu sunt asa pofticioasa…