Cartofi noi cu smantana si marar

 Una din placerile inceputului de vara sunt cartofii noi. Si merg foarte bine cu smantana si marar. Nu dureaza mult sa-i gatesti si sunt foarte foarte gustosi. merg ca si garnitura la orice, dar si asa singuri pentru o gustare.
Ingrediente:
300 g  cartofi noi
mari
3 linguri de smantana light
2 fire de usturoi verde
cateva fire de marar proaspat
sare si piper deupa gust
putin parmezan
putin ulei de floarea soarelui
cateva fire de chives
Cartofii noi nu trebuie curatati. E suficient sa ii spalam foarte bine cu un buretel abraziv pe care il vom folosi doar in acest scop. II taiem rondele cu grosimea de 1,5- 2 cm. Ii stropim cu putin ulei si ii asezonam cu sare si piper si ii dam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180 de grade. Intre timp pregatim sosul. Amestecam smantana cu marar, sare, piper si usturoiul verde taiate marunt. Turnam peste cartofii care sunt aproape gata. Radem putin parmezan deasupra si mai lasam totul la cuptor pentru 10 minute. Servim imediat cu cateva fire de chives proaspat taiate deasupra.
Pofta buna!
* Chives este cea mai mica specie de ceapa. Se folosesc frunzele verzi care arata si au gutul cepei versi, dar sunt foarte subtiri. Se poate inlocui cu ceapa verde.

 

 

7 Comments

  1. Valentina Mihaescu

    Un mod super-delicios de a prepara cartofii noi. De mult nu am mai facut. Trebuie sa remediez asta, ca mi-ai facut pofta.

  2. NouaTigaraElectronica

    Mor aici de pofta…vreau si eu :-s

  3. ce sunt alea chives ?

    • bucatarmaniac

      cea mai mica specie de ceapa- se folosesc frunzele. sunt ca laceapa verde dar foarte subtiri.poti sa pui ceapa verde in loc

  4. foarte gustosi ,recomand!!

  5. Cristina Iuliana Pana

    Tare gustosi! 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*