Carnea de pui in topul preferintelor!

Carnea de pui a fost intotdeauna pe primul loc pe masa noastra de cand ma stiu. Probabil pentru ca este foarte accesibila, foarte usor de preparat si foarte versatila, putand fi combinata cu o mare varietate de alte ingrediente, gusturi si arome. De altfel, la o privire mai atenta veti observa ca mare parte din retetele de pe blogurile si site-urile culinare au ca ingredient principal carnea de pui. Sunt foarte curios si as vrea sa-mi spuneti care este carnea pe care o consumati voi cel mai des. Astept mesajele voastre.

In acest context, nu m-a mirat sa vad rezultatele unui studiu initiat de compania Transavia, si anume, ca puiul se afla in topul preferintelor romanilor. Studiul subliniaza preocuparea constanta a companiei de a fi in contact direct cu dorintele si alegerilor consumatorilor romani, venind in intampinarea acestora cu sfaturi utile pentru un regim sanatos.

Din fericire, exista companii ca si Transavia care promovează alegerile alimentare naturale, inclusiv in mediul online, deci la indemana nostra, oferind alternative de alimentatie sanatoasa. Compania mentine un dialog permanent cu consumatorii prin intermediul www.transavia.ro şi pe Facebook – http://www.facebook.com/TransaviaToateCeleBune), unde prezintă acestora beneficiile alimentatiei pe baza de carne de pui, dar si recomandari pentru o dieta armonioasa.

Dar sa va spun si voua cate ceva despre studiul de care vorbeam mai sus. Rezultatele lui arata ca peste 65,5 % dintre romani consuma carnea de pui aproape zilnic. Cercetarea prezinta si media lunara de consum de carne de pui, precum si sursele de unde aceasta este procurata. Astfel, peste 77% dintre respondenti consuma carnea de pui din magazine si intr-un procent mult mai scazut din gospodariile proprii, cantitatea medie lunara consumata fiind de 2-3 Kilograme. Din studiu reiese totodata ca majoritatea romanilor prefera pieptul de pui, astfel peste 79% si-au exprimat optiunea in acest sens. De asemenea, momentul preferat al zilei pentru consumul carnii de pui este pranzul, in timp ce supele, ciorbele si gratarele reprezintă cele mai populare preparate din pui.

Conform acestei cercetari, 70% dintre respondenti consideră acest tip de carne sanatos datorita continutului scazut de colesterol, in timp ce 57% si-ar dori sa afle mai multe beneficii ale consumului pentru sanatate.

Sa vedem ce spun specialistii:

“In ultima perioada s-au tot vehiculat informatii conform carora carnea de pui din comert contine hormoni de crestere si antibiotice. Acest lucru reprezinta un mare neadevar in conditiile in care legistlatia europeana interzice administrarea in hrana pasarilor a fainurilor de origine animala, aditivilor alimentari si hormonilor de crestere. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara pentru Siguranta Alimentelor a implementat aceasta legislatie inca din anul 2007. Carnea de pui din comert este sanatoasa si respecta standardele de calitate si normele legislative europene si internationale.” declara Prof.Dr. Nicolae Hancu, specialist nutritie.

Acestea fiind spuse, nu pot decat sa sustin initiativa Transavia de a promova alegerile alimentare naturale in mediul online, oferind utilizatorilor alternative de alimentatie sanatoasa, completand astfel preocuparea sa de a pune la dispozitia consumatorilor cele mai naturale si proaspete produse, care sa stea la baza unei nutritii bogate în proteine, prin componenta educationala.

15 Comments

  1. Buburuza Bubu

    Consum destul de des carnea de pui dar prefer mai mult carnea rosie!

  2. consumam doar pui, curcan si peste, foarte rar si vita.preferat insa este curcanul. carnea o cumpar dintr-un magazin de produse naturale numai cu gandul ca sunt crescute in aer liber cu cereale si iarba.
    dr nostru pediatru spunea ca tot mai multi copii sunt diagnosticati cu dereglari hormonale la varste mici 8-10 ani doar si motivul ar fi in mare parte carnea de pui. as vrea totusi sa se faca ceva analize si studii care sa infirme aceste lucruri cu dovezi, nu doar cu vorbe.

  3. iovan lorena

    Puiul este si preferatul meu. Mai ales pieptul, cumparate din supermarket pentru ca nu sunt asa de grase ca alea de tara.

  4. Carnea de pui este şi preferata noastră.Atunci când fac grătar sau şniţele prefer pieptul de pui,de altfel din supermasrket nu cumpăr decât această parte a puiului(fără piele).
    Pentru o supă sau o ciorbă,avem norocul de a putea lua de la sat pui crescuţi în gospodărie.Şi în acest caz,iau pielea înainte de a găti puiul.
    Cealaltă alternativă pentru supe sau cirbe este carnea de viţe sau mânzat.
    Daniela T. bella2patty@yahoo.com

  5. Consum carne de pasare saptamanal sub forma se snitele din piept, piept la gratar, frigarui sau prajita la cuptor. Am renuntat la ciorbe sau supe din carne de pasare cumparata, pentru ca nu mi se mai pare gustoasa. Am alternativa, pasari de curte. Cel mai des consumam carne de vitel, pe care o achizitionez de la crescatori. Avantajul de a trai la tara…

  6. Concluziile studiului prezentat de tine coincid cu observatiile mele personale. Cred ca pieptul de pui este preferat si fiindca se gateste mai usor si mai repede decat alte bucati.
    In ce ma priveste pe mine, puiul inca are locul lui important in alimentatie. Intr-un timp a fost pe primul loc, acum cred ca a fost detronat de peste si fructe de mare, dar inca il gatesc foarte des si cu mare placere.
    Aproape intotdeauna il marinez inainte de a-l gati si pot sa spun ca l-am preparat in toate felurile imaginabile. Daca pieptul se gateste cel mai usor, cred ca cele mai gustoase, cel putin pentru mine, sunt pulpele superioare, aripioarele si ficateii.

  7. Da, cel mai des carnea de pui o cumparam. Mi-ai facut pofta de gratar din piept de pui cu salata!

    Dorina

  8. Boabe de Cafea

    Eu as prefera sa gatesc mai des carne de vita, iepure sau peste si fructe de mare. Puiul este o alternativa atunci cand nu gasesc altceva sa-mi convina din cele enumerate (si asta mi se intampla mult mai des decat as vrea eu!). Nu spun ca-mi displace puiul dar consider ca alte tipuri de carne sunt efectiv desconsiderate pe nedrept. Atata timp cat exista moderatie nu cred ca exista o problema.
    Cand pregatesc piept de pui il prefer pe cel cumparat pentru ca e mai fraged. Lucrurile se schimba cand vine vorba de alte parti ale puiului si carnea folosita pentru supe-atunci puii de la bunica sunt cei mai buni.

  9. www.bucataria-sylviei.ro

    Carnea de pui este extrem de consumata peste tot in lume, eu o folosesc adesea, este in topul preferintelor mele dupa fructele de mare si peste . Am norocul sa am posibilitatea de a alege din multiple sortimente de pui fermier si de soiuri de pui pentru ca locuiesc in Franta. Nu pot spune ca prefer ceva anume,un pui de calitate pe care sa il fac in zeci de retete. Ma bucur sa aud ca in Romania se pune accent pe alimentatie sanatoasa la pui si pe carnea de calitate, felicitari celorcare intreprind asta !

  10. ca si silvia:),am o paleta larga de carne proaspata din care pot alege,as zice ca cel mai des consumam carne de curcan,fr. de mare,peste,porc,vita,iepure,bibilica.cam in aceasta ordine.

  11. nici eu nu ma mir ca puiul e preferat…pana la urma, e carnea la care apelam cel mai des, iar din punct de vedre financiar este accesibil pt marea masa…

  12. Preferatul meu este pieptul de pui dar nu ma supar de niste aripioare la gratar. Dar la noi in casa se consuma mai multa carne de porc decat pui.

  13. Desi carnea de pui nu s-a aflat multi ani in topul preferintelor mele, am inceput sa o consum destul de des in ultima perioada. Cu toate acestea, prefer pestele, fructele de mare, carnea de vita si carnea de vanat.

  14. Andrei Oprea

    o reteta superba si un mod profesional de a fotografia, esti bucatarul meu preferat !

  15. Multumita tie pot spune oricand ca nu ma voi plictisi nici o data sa testez noi retete, noi alimente.
    Sper totusi ca vei scrie ceva mai des, ceva mai mult, mersi frumos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*