Asa cum v-am promis ieri, am revenit cu povestea despre winter grilling-ul de poveste: Grill Champions Tour, un eveniment marca GrillSociety.ro. Am pastrat ce-i mai bun pentru astazi si sper sa va placa atat povestea cat si fotografiile care o insostesc si care au fost realizate de prietenul meu Silviu.
Dar sa va povestesc de la inceput.
Ne-am dorit winter grilling si am primit cu varf si indesat si winter dar si grilling 🙂 Am plecat din Arad pe vreme buna si soare cu gandul ca in jumatate de ora suntem la Hotel Regina Blue in Timisoara. Pana cand am ajuns in Timisoara viscolea deja, iar la iesirea de pe autostrada traficul era evident blocat. Niciun utilaj de dezapezire, niciun echipaj de politi…nimic. Cu multa rabdare din partea GPS-uli ajungem intr-un final la Hotel Regina. Intram, intrebam de Grill Champions Tour- receptionerul ne spune ca am gresit hotelul. Nu ne venea sa credem, doar stiam unde are loc winter grillingul. Nu ne lasa sa asteptam mult si ne spune ca mai este un hotel cu aproape acelasi nume, putin mai jos pe strada. Foarte ciudat, daca ma intrebati pe mine- doua hoteluri cu aproape acelasi nume, pe aceeasi strada! In fine, gasim Hotelul putin mai incolo- deja zapada era destul de mare.
Inautru ne intampina prietenii nostri de la Grill Society, carora le multumim atat pentru invitatie cat si pentru o colaborare foarte frumoasa in ultimul an. Alaturi de ei, Camillo Tomanek si Marco Greulich, campionii mondiali la grilling, pregatisera deja gratarele- mai multe Outdoorchef, un Big Green Egg si un Webber. In restaurant era cald si bine si toti invitatii priveau printr-un perete de sticla, intr-o mica curte, unde gratarele isi faceau treaba alaturi de cei doi campioni. Va aduc aminte ca afara era viscol si cateva grade cu minus, dar atat gratarele cat si incalzitoarele de terasa pe care le gasiti tot pe campinggrill.ro, n-au avut nici o problema. Ba chiar aveai impresia ca nici nu ninge suficient de tare, la cat de bine isi faceau treaba.
Nu are rost sa va povestesc ca am intalnit prieteni din online si ca ma bucur mult ca i-am revazut pe prietenii nostri de la Grill Society si pe Radu Popovici cu care am stat la povesti la un pahar cu vin, pentru ca ar trebui sa scriu prea mult, ci am sa trec direct la meniul preparat de Marco si Camillo.
Meniul a fost unul de iarna, compus din preparate pe baza de carne de porc si pasare, marinate in prealabil pentru 12 ore in diverse amestecuri de condimente speciale pentru barbecue marca Don Marco’s BBQ Rub.
Invitatii au putut sa vada live cum se afuma la cald un curcan intreg intr-un grill ceramic (Big Green Egg)- unul din care am sa-mi cumpar si eu cand am sa fiu mare :))) atat de genial mi se pare ca e. Marco si Camillo au pus curcanul pe o cutie cu bere desfacuta, in care , asa cum au spus ei, au mai adaugat si suc de portocale si diverse condimente. Carnea a devenit moale, frageda, cu o aroma subtila de fum aromat. Reteta de baza o gasiti aici, doar ca inlocuiti suportul cu cutia de bere.
Chiftelutele invelite in sunca si umplute cu branza Bergader de la Delaco, cu sos dulce-picant au fost pe cat de frumoase , pe atat de gustoase si potrivite pentru o petrecere de iarna in jurul gratarului. Ele au fost insotite de aripioare de pui marinate si condimentate.
Fiecare fel de mancare a fost insotit de vinurile potrivite, servite de Cramele Corcova, care au completat perfect meniul.
Muschiuletul pe porc invelit in sunca de Serano a fost unul din preferatele serii, alaturi de ciupercile champignon umplute cu branza Brie si nu in ultimul rand de pieptul de rata (reteta aici) afumat la cald pe placa de cedru imbibata in vin rosu.
Desertul a incheiat apoteotic seara, si pentru ca ne-a placut atat de mult, l-am si preparat astazi. Este vorba despre mere coapte, umplute cu crema de vanilie si migdate, alaturi de inghetata de vanilie. Desigur gustul subtil de afumat dat de gatitul la grill nu paote fi comparat cu nimic, asa ca trebuie neaparat sa incercati.
Aromele imbietoare din jurul gratarelor si buna dispozitie a invitatilor l-au atras langa gratare si pe Floriiiiiin Calineeeescuuuu care era cazat in acelasi hotel si care a fost foarte interesat de ce se petrecea acolo. Nu ma mir! Cine n-ar fi fost!
Cu greu ne-am luat ramas bun de la toti, pentru ca ceasul se facuse deja tarziu si zapada depasise deja orice limita bunul simt in imaginatia a autoritatilor locale care au fost luate prin surprindere, asa ca am pornit spre Arad, unde am ajuns cu rabdare, dar cu bine :)Multumim Grill Society pentru organizarea impecabila si pentru un winter grilling de poveste.

Oricat de frig a fost si orice viscol ai avut, sunt sigura ca intilnirea cu oameni dragi , ti-a incalzit sufletul.
Si unde mai adaugi bunatatile preparate…numai cat am citit si tot am inghitit in sec, dar sa si fii acolo….
Te felicit pentru participare si pentru minunatele poze. Desi spui ca le-a facut Silviu….
O saptamana asa cum ti-o doresti, sa ai !
Excelente poze! Parca simt mirosul gratarelor la mine in camere :)))