Dar sa va mai spun putin despre blender. La prima utilizare mi s-a parut usor de tinut in mana. Manerul este ergonomic si finisat cu un material fin la atingere (soft touch) iar butonul se afla in partea de sus, ca al unui joystick. Ai un control foarte bun asupra lui atunci cand lucrezi cu el. De asemenea, butonul este protejat impotriva accidentelor in cazul in care ai mainile ude. Motorul este ok pentru uz casnic – 700 de W sunt arhisuficienti. Are o viteza, plus turbo, dar sa fim seriosi, niciodata nu am folosit mai multe. Piciorul blenderului este metalic si are 4 lame, nu 2 ca cele pe care le-am avut pana acum. Doua dintre lame sunt inclinate spre exterior iar celelalte doua sunt drepte pentru o mixare foarte buna.
Ii testam cu furculita, si cand sunt moi si se sparg, ii luam de pe foc si ii strecuram. Cat sunt inca fierbinti, introducem blenderul in ei, cu piciorul pentru pasat, initial cu cel cu gauri mari, iar apoi cu cel cu gauri mai mici. Ii mixam pana cand obtinem o spuma. Dupa aceea, putem adauga diferite ingrediente care pot sa ii faca mai gustosi, mai pufosi sau mai cremosi. Neaparat adaugam lapte dar il putem inlocui si cu smantana. Sau putem sa adaugam si lapte si smantana. Apoi, neaparat trebuie sa adaugam si ceva uns. Eu adaug unt de obicei, dar putem pune ulei de floarea soarelui sau de masline. Mai putem adauga si diferite condimente, dupa gust.
Pofta buna!
E super, desi am si eu unul de marcã sa sti ca mil doresc si pe ãsta, sa-l folosesti sanatos:)
Mmmm ce buuun!
p.s. sa incerci sa adaugi data viitoare si putina telina fiarta….cca 50 gr la 500 gr cartofi.Kisses la voi!
Pufos pireul tau, iar mixerul este superb!!!
data viitoare incearca sa pui laptele fierbinte….va fi spectaculos piureul tau 🙂
Super blender-ul! 🙂 Ma uit la piureul acesta si mi-e pofta de piure de telina cu morcovi! 🙂
Într-adevăr arată foarte bine!
Însă eu am şi o obiecţiune, iar cristian cred că-mi va da dreptate.
Un pireu bun, nu-ţi iese cu blenderul/mixer etc. Sculele astea ajută la omogenizare, dar cartofii îşi pierd orice textură şi devin la fel cu fulgii de pireu. Blenderul are darul de a scoate tot amidonul din cartof şi astfel va face lipicios pireul.
Eu cred în sfinţenia unui zdrobitor bun + 1 strop de sudoare să iasă fin … dar cu textura păstrată. Ca şi finisare adaug unt nesărat de 82%, lapte, sare grunjoasă şi f puţină nucşoară.
Foarte fain si util mixerul! Sa-l stapanesti sanatos! Cat ai dat pe el?
Ionela, am pus un link in text. acolo gasesti si preturi. Multumesc! 🙂
Chiar cautam sa-mi cumpar blender. Acuma stiu ce sa cumpar 🙂 Multumesc!
Mirele
Am achizitionat si eu unul asemanator si sunt foarte multumita de el. Apropo, mi-ai facut o pofta…
Gata, m-ai convins !!!
Trebuie sa-mi pun niste bani deoparte…ca imediat e aici Mosu'
Sa-l folosesti sanatos , Cristi !
Weekend linistit !
Imi place destul de mult piureul de cartofi chiar daca nu sunt tocma batran, insa cu toate astea eu ma gandesc totusi si la un meniu complet, nu prea is obisnuit eu sa mananc piure fara carne, motiv pentru care cred ca ar trbui sa prezinti o reteta sugestiva, asemantoare titlului Piure de cartofi cu carne de vitel!