Hamburgeri Outdoorchef

N-am putut sa stau departe de grill-ul meu Ascona Outdoorchef  prea multa vreme, si astazi am pregatit cu ajutorul lui niste burgeri buni de tot, dupa o reteta imbunatatita. Nici nu va pot povesti cat de buni au fost. trebuie neaparat sa-i incercati.
Ingrediente:

1 kg carne tocata amestec vita+porc
1 castravete murat
o ceapa mica

3 linguri cognac
2 lingurite de mustar
2 lingurite de pasta de ardei dulce
2 linguri ulei de masline
2 lingurite de condiment Don Marcos Pork Powder
(daca nu aveti , puteti inlocui cu o lingurita de boia iute, desi nu este acelasi lucru)
sare, piper dupa gust
pentru garnitura: rosii, ardei, ceapa sau orice vreti voi

Catravetele se toaca foarte foarte marunt. Ceapa se da pe razatoarea mica. Carnea se framanta impreuna cu condimentele, ceapa si castravetele, cognacul si uleiul de masline. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute. Intre timp incingem gratarul si desfacem o bere. Se modeleaza niste chiftele turtite, cam de 1 cm grosime. Au iesit vreo 10 bucati. Prajim chiftelele 2-3 minute pe fiecare parte. Nu mai mult.

Le servim imediat cu garnitura de cruditati si bere.

Pofta buna!
 

 

 

6 Comments

  1. andreavoitsuk

    Cognac da un gust feninenak si se evapora

  2. andreavoitsuk

    Don Markos de unde pot lua?

  3. bucatarmaniac
  4. arata f bine, dar cognac in hamburger si bere langa merge?

  5. Delicious Flavours

    Este ora pranzului aproape si eu salivez la burgerii vostri, treaba-i asta? :)))

  6. Arata atât de bine încât practic ii pot confunda uneori cu piftele, insa sper ca sunt mai sănătoşi decât cei de fast-food-uri desi cel mai probabil aşa este.

Spune-ne parerea ta