Aripioare picante la gratar

Prea multe zile nu pot sa stau departe de gratarul pe care l-am primit de la  Outdoorchef, ca-i vreme numai buna de asa ceva. Incepe sa devina mai mult decat un obicei, un stil de viata. Chiar daca ploua te poti ascunde cu el pe o terasa si poti gratari in voie. Gratarul cu gaz
Ascona , e potrivit pentru asa ceva, pentru ca nu afuma aproape deloc- doar atat cat ii trebuie carnii sa prinda gust de gratar. Si daca e mai racoare, niste aripioare aromate si picante sunt numai bune de incalzit sufletul.
Ingrediente
500 g aripioare de pui
2 lingurite mustar Dijon picant
1 lingura de mustar frantuzesc boabe
2 lingurite de zahar brun
jumatate de lingurita ghimbir praf
1 lingura de pasta de ardei dulce
jumatate de lingurita de seminte de susan
1 lingurita de Mix Masala  (piper negru, coriandru, scortisoara, chimion, dafin)
sare grunjoasa de mare
putin ulei
 
Am zdrobit putin mixul Masala in mojar, apoi am adaugat restul mirodeniilor, mustarul si pasta de ardei iute si  am amestecat bine. Am pus totul peste aripioare si le-am uns bine apoi le-am dat  vreo 3 ore la frigider. Se pot gati si imediat, dara asa aromele si gusturile se patrund mai bine. 
 
Am incins gratarul la 200-220 de grade C (vreo 15 minute). Am pus aripioarele direct pe gratar (fara a folosi plite, de asta data) si le-am gatit cate 10 minute pe fiecare parte, sa se rumeneasca bine. Au iesit asa cum le vedeti in fotografii, picante , lipicioase si aromate. 
 
Pofta buna!

 

 

9 Comments

  1. Calin Andreea Daniela

    delicioase!

  2. Tudor Elena Cristina

    Delicioos de bine arataaa!!!!..la fel de bine cum arata tot ceea ce iese din mainile talee!!!..Felicitari si spor la treabaaa!!!!!

  3. madicuisine

    Cat de delicioase sunt! Arata fantastic!

  4. As putea sa mananc inaripate din astea 🙂 in fiecare zi ;nu ma supar si nici nu ma plictisesc ! Delicioase!

  5. Andreea-Elena C.

    arata apetisant, iar grillul e de milioane!

  6. MMM,ce delicioase si ce pofta mi-ai facut!!!
    un weekend placut!!

  7. Sau un sos gros obtinut din mustar , zeama de lamaie si mult usturoi , lasate vre-o ora la macerat

  8. Valorile nutritionale ale aripioarelor pcante la grătar de ce nu sunt menționate niciodată ? Consider că e foarte important de știut

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*