Limonada cu miere si ghimbir

Am auzit eu ca circula niste virusi de raceala de primavara asa ca hai sa le venim de hac cu niste vitamina C , miere si ghimbir. Asa-i ca suna bine? Dar sa vedeti ce gustoasa e limonada facuta asa! Si apoi siropul de miere si ghimbir il puteti folosi si pentru ceaiuri. Oricum va iesi, din cantitatile de mai jos, mai mult decat aveti nevoie la o limonada.


Ingrediente

Pentru siropul de miere cu ghimbir:
150 ml miere
150 ml apa
100 g ghimbir proaspat
Pentru limonada
5 lamai mari
700 ml apa
sirop de miere si ghimbir dupa gust

Prima data trebuie sa facem siropul de miere cu ghimbir. Vom obtine o cantitate mai mare decat avem nevoie, dar o putem pastra foarte bine in frigider si o putem folosi si la ceaiuri, sau alta data cand dorim sa facem limonada.

Mierea si apa se pun la fiert intr-un vas de marime medie, la foc mic . Se amesteca si se fierbe pana cand mierea se dizolva complet. Ghimbirul se curata si se rade pe razatoarea mica. Se adauga in sirop si se ia de pe foc. Se lasa sa infuzeze timp de 30 de minute. Cu un capac deasupra. Apoi, siropul se strecoara si se lasa la racit. Asa cum am spus, se poate pastra in frigider, aproximativ 10 zile

In continuare ne ocupam de limonada.

Stoarcem lamaile si zeama obtinuta o amstecam cu apa. Aici cantitatile sunt de prisos, pentru ca puteti sa faceti limonada atat de concentrata cat doriti. Puteti sa folositi si apa carbogazoasa, dar v-o recomand pe cea plata, pentru ca am auzit eu ca e mai sanatos asa. Ultimul lucru pe care il facem este sa indulcim limonada cu siropul de miere si ghimbir, dupa gust. Servim limonada rece (optional cu cuburi de gheata) ornata cu felii de lamaie si frunze de menta.

Pofta buna!

10 Comments

  1. Rocsy Ciobanu

    Ce buna si aromata!!

  2. alinutzika

    Merge perfect acum!

  3. mala teaha

    Ghimbirul e fenomenal. Are o aroma unica, e racoritor si, alaturi de scortisoara are o mare calitate: e un 'criminal cu singe rece' al virusilor si bacteriilor.
    E fantastica limonada cu ghimbir, tot asa cum este si ceaiul de ghimbir! Ca sa nu mai spun ca este un excelent remediu pt. 'raul' de masina, in special la copii. E foarte bun si cu vadite efecte de usurare a unui abdomen prea balonat dupa o masa nesimtit de copioasa.
    Sunt fan ghimbir. A fost dragoste la prima…degustare.Si inca e.

  4. Fancy Cake

    Preferata sotului meu! Ti-e clar ca voi face si eu aceasta limonada.

  5. The Wandering Oltean

    Pozele sint superbe.
    Acum daca Gimbir este acelasi lucru ca si ginger in engleza, dintr-un motiv sau altul.. nu am reusit pina acum sa intram ce aceiasi lungime de unda ( eu si cu ghimbirul 🙂 ).

  6. madicuisine

    Ce buna trebuie sa fie! Mie mai demult nu-mi prea placea ghimbirul, dar am cumparat confiat de curand si m-am indragostit de gustul lui parfumat. Trebuie sa incerc si limonada!

  7. Imi place!! O idee minunata! La multi ani Diana si Maia de 8 Martie! 🙂

  8. Wawww ce prezentare frumoasa! si aromata!

  9. Cred ca e foarte sanatoasa si aromata aceasta bautura dar as avea si eu o intrebare.
    Nu s-ar putea fierbe apa fara miere in prima faza si apoi sa fie adusa la 30-35 de grade si numai dupa aia dizolvata mierea ca am citit pe nu stiu ce site ca mierea incalzita la peate 30 de grade va avea doar calitatile unui zahar obisnuit deoarece enzimele si mineralele din ea se distrug din cauza temperaturii inalta.
    Inainte obisnuiam sa indulcesc si ceaiul cu miere dar am inceput sa am retineri acum.
    Multumesc .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*