
Frig, zapada, vant- vreme numai buna pentru fiert vin si de ce nu, pere in vin! Este un desert foarte usor de pregatit si foarte aspectuos. Vinul se poate condimenta dupa pofta fiecaruia, exact ca si la vinul fiert.
Ingrediente
500 ml vin rosu
2 linguri de zahar (sau dupa gust)
2 batoane de scortisoara
10 cuisoare
coaja de lamaie sau portocala
Va trebui sa alegeti pere care nu sunt foarte moi, dar totusi sa fie coapte. Le spalati bine, apoi le curatai usor de coaja, cu atentie sa nu le stricati forma. Codita poate sa ramana pentru ca arata frumos si va fi de efect in prezentarea desertului. Cu un cutit, taiati coaja de portocala sau de lamaie (sunt suficiente 2-3 bucati) in asa fel incat sa evitati partea alba de sub coaja.Puneti perele la fiert, la foc mic in vin. Adaugati zahar dupa gust, batoanele de scortisoara si cuisoarele. Zaharul trebuie adaugat in functie de soiul vinului. Daca vinul este dulce, trebuie mai putin zahar, iar daca este sec, mai mult. De aceea este bine sa gustati.
Perele trebuie fierte la foc mic, ca sa se patrunda bine, pana in interior. Le puteti lasa pe foc aproximativ 25 de minute. Se lasa la racit apoi se dau la frigider. Se servesc reci, in cupe sau in farfurii putin adanci, alaturi de frisca, inghetata sau chiar de vinul in care au fiert.













Dementiale!! Asta am savurat ieri!
Sunt o grozavie perele astea 😉 .. si eu le fac !!!
Foarte bune… sa vezi cu ingheatata langa ele ce bine merg:)) Yamy yamy:)
vai, cum arata!Super!
MMM, DA O DA, MAI ALES CU INGHETATA DE VANILLA !! UN DELIR !