Ar fi pacat sa nu profitam de bunatatile toamnei si sa nu le combinam in tot felul de salate. Eu insotesc orice fel principal cu o astfel de salata improvizata sau chiar o mancam ca pe o gustare. A fost prima data cand am combinat merele cu castravetii si va spun ca se potrivesc perfect. Merita sa incercati!
Ingrediente
3 mere
3-4 castaveti mici
50 g branza feta
2 lingurite seminte de floarea soarelui
o lingura ulei de floarea soarelui presat la rece
un ardei rosu dulce sau gogosar
sare si piper dupa gust
1 lingura zeama de lamaie
Fructele si legumele se spala foarte bine. Daca e nevoie, merele si castravetii se curata de coaja. Eu am preferat sa curat doar catravetii, partial. Am taiat merele felii si catravetii rondele. Ardeiul rosu se taie cubulete si branza feta la fel.
Branza se poate inlocui cu telemea sau se poate elimina daca sunteti vegetarieni convinsi. Am stropit totul cu putina zeama delamaie, pentru ca marul sa nu se oxideze, apoi am adaugat si putin ulei de floarea soarelui preset la rece- are o aroma extraordinara.
Am presarat deasupra niste seminte putin prajite, tot de floarea soarelui si am asezonat cu sare si piper dupa gust.













Ce buna salata, maniacule bucatar! Ador combinatia mar, seminte de floare si castraveti, mmmmmmmmmmmmm.
ah, da! bun pentru toamna, cu vitamine ca sa nu ne apuce vreo depresie ca a plecat vara 🙂
Arata bine de tot, mai ales ca eu sunt fana-salate! dar ce vreau sa te intreb e: de unde e farfuria? Eu sunt intr-o cautare continua de props si tot ce vad la ltii imi face cu ochiul…