Crema de brocoli

Alți utilizatori au mai citit și :

crema de brocoli
…sau daca vreti crema de broccoli cu doi c. Broccoli are o reputatie cam proasta, si asta din cauza filmelor americane. El nu difera la gust, foarte mult de conopida noastra. Am avut unul mai necajit prin frigider. Am vrut sa-l fac gratinat dar n-am avut timp si s-a cam ofilit. Asa ca l-am fiert si am facut o crema, foarte buna de altfel. Mi-ar fi fost mila sa-l arunc numai pentru ca arata mai obosit.

Reteta crema de brocoli

Ingrediente:
500 g broccoli
200 g iaurt sau smantana grasa
2 catei de usturoi
sare dupa gust
piper dupa gust
o lingurita de zeama de lamaie

Broccoli se curata de frunze si coditele prea groase si se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc mic. Se lasa la fiert aproximativ 10 minute (din momentul in care incepe sa fiarba) sau pana se inmoaie. Se scurge de apa. Apoi se pasireaza cu blenderul, impreuna cu usturoiul. Se adauga iaurtul, sare si piper dupa gust si la final o lingurita de zeama de lamaie. Optional se poate adauga marar tocat marunt.

Se serveste ca aperitiv sau gustare, pe paine prajita.

Pofta buna!

 legume coapte,brocoli,broccoli,conopida,ciuperci,smantana,sos de smantana

  CHIFTELE

crema de brocoli

Photobucket

5 Comments

  1. Nu sunt mare fan brocoli, dar al tau arata ca un guacamole… deja am inceput sa salivez.. Lovely ! O zi faina

  2. foarte bun,chiar ma gandeam sa fac,arata asa frumos la tine

  3. Si noi (adica fetita mea) avem o reticenta fata de broccoli cu doi c. Cum o faci pe Maya sa manance crema asta?

  4. bucatarmaniac

    Teo, eu nu trebuie sa o fac. Maya e obisnuita de mica sa manance tot felul de verdeturi si in special crude. La noi altfel se pune problema: nu tot ce-i verde se mananca :)))

  5. imi place

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*